Ole Udsen tog Randers Vinlaugh på rejse igennem skønne syditalienske vine

Randers Vinlaugh havde til deres smagning i oktober besøg af Ole Udsen, som kan kaldes godfather af syditaliensk vin og er en af vort lands bedste kendere af disse vine … og det fik 28 medlemmer fra vort vinlaugh at høre og smage denne aften på Bistroteket.

Ole har de sidste 30 år beskæftiget sig med vin, er forfatter til flere artikler, medforfatter til Politikens bog om Italiensk Vin, jurymedlem og jurypræsident, medorganisator af vinbegivenheder samt to gange finaledeltager i Gran Maestro del Vino Italiano.

Og allerede fra start – efter en kort og god velkomst fra laughet nye formand Sune – fik vi hurtigt eksempler på Oles viden. Han fortalte om sin historie med Syditalien, lidt om netop menneskerne, maden og vinene fra det sydlige Italien … og da han forelskede sig i vinene, så besluttede han også at importere og sælge dem via sit vinfirma Estrup & Udsen.

Denne aften skulle vi igennem flere områder, nemlig Sicilien, Campanien, Sardinien, Calabrien og Apulien … men vi skulle smage friske, lette og elegante vine og slet ikke nogle af de søde, tykke og gumpetunge Primitivo vine, som vi nok mest kender fra dette område.

Men efter lidt snak kom vi snart i gang med at smage vine … vi skulle denne aften igennem 10 forskelige vine.

Vinene

Samlet så vores smageprogram sådan her ud:

Jeg tror at alle – inklusiv mig selv – var overrasket over niveauet af vinene, for generelt var alle på et rigtigt højt niveau med enkelte, der var helt fantastiske som fx den røde 2015 Più Vite Riserva fra Sergio Arcuri … men det kan du læse om i mine beskrivelser og anmeldelser ovenover.

Efter de første 9 vine, så skulle vi have mad fra Bistroteket … og sikke da et lækker lille 2-retters menu, som til forret først bestod af lidt fin carpaccio, mens hovedretten var en lækker fiskeret … en stegt lange ovenpå risotto med små syltede græskarstykker og et sprødt låg ovenpå … mums. 

Vi slutter – næsten også som vanligt – med lidt stemningsfotos fra en rigtig hyggelig, sjov, informativ og dejlig aften.