Chainti med Viggo Langdahl på Slotskroen (8)

Torsdag den 27. april 2023 kl. 19.00 på Restaurant Slotskroen

Denne aften skal Randers Vinlaugh en tur til Toscana – nærmere betegnet Chianti.

Chianti er på mange måder Toscanas vinøse hjerte. Dels på grund af områdets historie som fører os tilbage til Italiens kulturelle storhedstid under Medicierne, og dels på grund af vinens renomme, som i tidernes løb har været på både godt og ondt.

Chianti og Sangiovese har dog de seneste år oplevet en positiv udvikling væk fra bastflasker med hvidvinsfortyndet konsumvin, og i retning af flere kvalitetskrav og subzone-inddelinger efter piemontesisk forbillede.

Aftenens smagning fører os til den centrale del af Chianti – den 40 km lange Chianti Classico zone mellem Toscanas hovedbyer, Firenze og Siena. Her finder vi nogle af de områder som blev inkluderet i afgrænsningen af den oprindelige Chianti inddeling fra 1716, og som i dag lægger navn til de bærende kommuner i Chianti Classico – som f.eks. Radda, Castelina og Gaiole.

Sidstnævnte kommune, i den sydlige del af Chianti Classico, rummer mange af zonens mest ikoniske producenter som f.eks. Castello di Brolio, Castello di Ama og ikke mindst Rocca di Montegrossi.

I aften har vi fornøjelsen af at kunne dykke ned i sidstnævnte producent – Rocca di Montegrossi. Husets ejer, Marco Ricasoli- Firidolfi deler både navn og slægt med familien Ricasoli, som mere end nogen andre har været med til at skabe Chianti Classico som både vinområde og brand.

I denne meget kuperede del af Chianti Classico, holder Rocca di Montegrossi sine 20 ha. vinmarker i 300-500 meters højde. Markerne er fordelt på både Chianto Classico, Chianti Classico Riserva/Gran Selezione samt såkaldte ”supertoscanere” på Cabernet, Merlot men også mere ukendte og indfødte druer som Pugnitello.

Rocca di Montegrossi laver desuden en såkaldt ”Rosato” (rosé) på  Sangiovese, en Vin Santo på tørrede og ædelrådsangrebne Malvasia Bianca druer samt en lille produktion af olivenolie.

Under kyndig vejledning fra Viggo Langdahl (hvis efternavn måske lyder bekendt) og hans vinimport, Vitis Vinifera, vil vi i aften blive ført gennem en perlerække af vinene fra Rocca di Montegrossi.

Der er med andre ord tale om en eksklusiv smagning af forskellige vintyper og ikke mindst årgange fra en stjerneproducent i Chianti Classico.

Så hop på Vespaen og tag med Randers Vinlaugh til Slotskroen, Chianti Classico og Rocca di Montegrossi.

Medlemspris 465 kr. – gæster 665 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 19.april.
Skriv ”Arr. 8 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke