NordRhône med Bichel Vine hos Sparekassen Danmark (4)

Torsdag den 23. november 2023 kl. 19.00 hos Sparekassen Danmark, Østervold

Randers Vinlaugh har valgt endnu et spændende tema om NordRhône 23. november 2023 hos Sparekassen Danmark.

Som efterårets sidste smagning vil Randers Vinlaugh sammen med Anders fra Bichel Vine invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Crozes Hermitage, Saint Joseph, Cornas, Cote Rotie og Hermitage, hvor vi kommer rundt i områderne med Anders’ kyndige fortælling om vinene og producenterne.

Vinene fra Rhône er solide, kraftfulde, frugtige, alkoholrige og intense. ”The proof is in the pudding”, som man siger I England. Sandheden om kvaliteten skal findes i selve substansen, vinen, og det er Rhône-dalens fremmeste fortrin.

I den nordlige del af dalen knejser som bekendt druesorten Syrah fra sin trone som dominerende genetisk materiale til celebriteter som Hermitage og Côte-Rôtie med flere.

Det karakteristiske ved det nordlige område er, at alle de gode vine er fremstillet på meget stejle skrænter ned mod floden. Jordbunden er de fleste steder fyldt med granit.

Pasningen af vinmarkerne og høsten er derfor ekstremt arbejdskrævende. Men regner f.eks. med 7 gange så mange mandetimer til at genplante en mark i nord- som i syd-Rhône.

Tilsvarende er de årlige arbejdsopgaver, med opbinding, beskæring, høst etc. langt mere arbejdskrævende end i syd, og vinene bliver derfor uundgåeligt dyrere i nord.

Heldigvis giver de stejle skråninger også nogle unikke vækstbetingelser for Syrah-druen, og derfor finder man her det område for dyrkning af ren Syrah baseret vin, som alle verdens Syrah-vin-producenter måler sig op imod.

Det nordlige Rhône starter ca. 30 km syd for Lyon ved byen Vienne og strækker sig ned til Valence. Der er 8 betydende appellationer på strækningen. Disse er set fra nord: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray.

Det er kun Hermitage og Crozes-Hermitage, der har vinmarker på den østlige side af Rhône-floden – de andre ligger på den vestlige bred. Condrieu, Château-Grillet og St.-Peray fremstiller kun hvide vine, mens Cornas og Côte-Rôtie kun fremstiller røde vine. I Hermitage og Crozes-Hermitage fremstilles der både røde og hvide vine.

Så er du nysgerrig efter at se hvad vinene fra disse områder kan, er det være en rigtige god idé at deltage, da det næsten ikke bliver bedre fra Anders og Bichel.

Medlemspris 460 kr. – gæster 660 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 15. november.
Skriv ”Arr. 4 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke