Ahr i Tyskland … nordlig elegance (8)

Torsdag den 21. april 2022 kl. 19.00 hos Kvist & Jensen,
Tronholmen 3

Sæsonafslutningen i Randers Vinlaugh er altid noget særligt og eksklusivt … og det er det også i 2022, selv om det bliver på en lidt anderledes måde. Vi skal ikke på fancy restaurant med 5-retters middag og store 5-armede lysestager på alle borderne.

Men alligevel bliver det ret eksklusivt, for vi skal nemlig smage på de store, elegante vine fra Ahr … en af de mindste og mest nordlige regioner hos vores tyske broderfolk.

Selvom Ahr kun har små 548 hektar vinmarker – mod fx omkring 17.000 hektar i Rheinhessen – så er Ahr absolut et af de mest spændende områder i Tyskland, når det gælder god og kølig Spätburgunder. 

Det meste i Ahr drejer sig om rødvin og specielt Spätburgunder, selvom det samtidig er det område i Tyskland, hvor der forholdsvis findes flest marker med den sårbare diva Frühburgunder. Omkring 87,5% af produktionen i Ahr er rødvin og 342 hektar er med den elskelige Spätburgunder drue.

Området er i dag præget af små og spændende vinproducenter, selvom over halvdelen af produktionen faktisk kommer fra tre store kooperativer, nemlig Winzergenossenschaft Mayschoß-Altenahr, Dagernova Weinmanufaktur og Ahrweiler Winzer-Verein.

Samlet findes der i dag omkring 65 selvstændige producenter, som har vinproduktion som deres hovederhverv. Men det er klart en lille håndfuld, som har markeret sig internationalt, mens de fleste er små producenter, som primært sælger deres vine i Tyskland.

Senest har vi også læst om Ahr området i aviserne i forbindelse med oversvømmelserne i juli 2021. Oversvømmelserne har haft ødelæggende konsekvenser for vin-producenterne i Ahr-dalen. Især i Ahrweiler, men også i de omkringliggende landsbyer Mayschoss og Dernau, har vandmasserne haft ødelæggende konsekvenser.

Jan og Ulrik fra laughets bestyrelse har tidligere besøgt de allerbedste producenter i Ahr og vil guide medlemmerne igennem nogle af de bedste vine fra Ahr … vine, som i dag er svære at skaffe. Med fotos, anekdoter og et lille udvalg af vinene fra Ahr vil det føles, som selv at besøge området.

Der serveres endda et lille pølsebord aka ”Wursttisch”, så vi alle også kan få store tyske maver. Og alt det sker til ”sæsonafslutningen”, der holdes hos Kvist & Jensen på Tronholmen.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 14. april
Skriv ”Arr. 8 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke