Italian Wines & Delicacies inkl. generalforsamling i Arbejdernes Landsbank (1)

Torsdag den 26. august 2021 kl. 19.00 hos Arbejdernes Landsbank, Østervold

Italienske specialiteter og vine går hånd i hånd, når Italian Wines og Michael Magnusson dækker op til en super italiensk aften med besøg af en ægte italiensk vinmager. Men vi indleder selvfølgelig med en generalforsamling.

Italian Wines & Delicacies, et mindre firma i Galten, er ejet af Michael  Magnusson. Han har specialiseret sig i egen import af italienske specialiteter – både oste og charcutteri – af en meget høj klasse, som sjældent ses i Danmark. Han har eneimport fra oste- og pølsemageren Corrado Benedetti i Valpolicella området.

Endnu vigtigere er det måske, at firmaet også står for en flot import af vine, der netop matcher disse lækre specialiteter. Michael har beskæftiget sig med den gastronomiske verden gennem mange år, så han møder op med baggrund i både det kulinariske og det vinøse. Vi skal denne aften, specielt skræddersyet til Randers Vinlaugh, opleve en symbiose af 9 delikatesser og 8 vine, der går op i en højere enhed. Der vil være 3 serveringer med tilhørende vine alt sammen fra Veneto regionen.

Vi skal smage vine fra følgende 2 vingårde i et bredt spektrum af både mousserende, hvid-, rød- og dessertvin:

FRANCHINI som er ejet af Giuliano Franchini og har været i familiens eje siden 1460. Vingården er medlem af den italienske association FIVI, som er en sammenslutning af små uafhængige vingårde. Dette er en garant for, at det er vin lavet med hjertet, passion og i respekt for traditioner og terroir. Franchini dyrker druer uden anvendelse af sprøjtemidler og laver mellem 25.000 og 35.000 flasker om året.

Og som en lille overraskelse, så kommer vinmageren Gianluca Ceschi fra Franchini med til smagningen!

CORTE QUAIARA ligger vest for Verona forholdsvis tæt på Gardasøen og drives af Giovanni Montresor. Familien har dyrket vin i Valpolicella i over 150 år, men Giovanis bedstefar mente, det blev for kommercielt, så han brød ud fra familiens vineventyr, og Corte Quaiara blev en realitet.

Der produceres cirka 30.000 flasker om året i stor respekt for gamle traditioner, jord og miljø. Her er således også tale om en ret lille vingård, der ligeledes er medlem af organisationen FIVI. 

Indkaldelsen og dagsordenen for generalforsamlingen findes sidst i dette efterårsprogram.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 19. august
Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen. Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke. 

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Dagsordenen er som følger:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning
 3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent for 2022/2023
 5. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer:
  Jan Jørgensen og Ulrik Houlberg Iversen er på valg. Begge er villige til genvalg.
 6. Valg af revisor og en suppleant:
  Bent Just er villig til genvalg som revisor, og suppleant Mads Jørgen Knudsen er også villig til genvalg.
 7. Behandling af indkomne forslag
 8. Eventuelt 

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 26. juli 2021. 

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

På grund af Covid-19 pandemien og de mange aflyste arrangementer, så gælder det indbetalte kontingent for sæsonen 2020/21 også for sæsonen 2021/22.

Hilsen bestyrelsen

Leif Bundgaard – Sune Werner Johansen – Jan Jørgensen – Svend Pedersen – Ulrik Houlberg Iversen