Det ukendte Bourgogne … Côte Chalonnaise med Pinochar Wine inkl. vor traditionelle generalforsamling (1)

Smagningen holdes torsdag den 22. august 2024 kl. 19.00 hos Sparekassen Danmark, Østervold

Sommerferien er vel overstået, og et nyt efterårsprogram skal skydes i gang. Vi glæder os allesammen til at starte op med vores efterårsprogram, så hvorfor ikke starte i Randers Vinlaugh med et besøg af PinoChar Wine og Poul Victor, som vil give os en kyndig gennemgang igennem aftenens vinsmagning fra de knap så kendte områder i Bourgogne, og i sidste ende sikkert også gjort os allesammen endnu klogere på de fantastiske vine fra Bourgogne. Vi skal igennem en rækker perler, som indeholder både hvide og røde vine fra Bourgogne.

Bourgogne er for mange mennesker den hellige gral i vinens verden, hvor de fleste vinelskere på et eller andet tidspunkt ender med at indse, at Bourgogne er – eller kan blive deres foretrukne region.

Intet sted i verden kan Pinot Noir og Chardonnay bliver så kompleks, lagre så godt og på én gang være både æterisk og koncentreret! Intet andet område i verden har så præcist kortlagt sine mange terroirs som Bourgogne. Gennem generationer har munkene tålmodigt identificeret og navngivet de mest favorable områder, landsbyer og marker.

Til aftenens tema er området Côte Chalonnaise som ligger lige syd for Côte d’Or. Vinene herfra er generelt en smule mere frugtbetonede og knapt så elegante og finesserige som vinene fra Côte d’Or i nord – men kan til gengæld være gode køb i det ellers dyre Bourgogne.

Aftenens indlægsholder er Poul Victor Jensen fra PinoChar Wine, som bl.a. siger, leder man længe nok, og undersøger grundigt hvad der laves af vine i de forskellige vindistrikter, så finder man ud af, at der laves fantastiske vine, der stadig kan købes til priser som de fleste har råd til at betale.

Jeg har smagt så mange forskellige fantastiske vine over de seneste 20 år. Jeg er nok blevet mere og mere ensporet, og nyder i dag primært vine fra bl.a. Bourgogne.

Så mød op til en spændende aften med Randers Vinlaugh og PinoChar Wine, hvor der vil være fantastiske vine og godt selskab og som start selvfølgelig årets generalforsamling.

Indkaldelse og program til denne finder du nedenunder. Vi afholder smagningen hos Sparekassen Danmark på Østervold, som sørger for lidt god mad.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 14. august.

Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Torsdag den 22. august 2024 kl. 19.00 hos Sparekassen Danmark

Dagsordenen er som følger:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning
 3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent for 2025/2026
 5. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer:
  Leif Bundgaard og Gert Ebbe Christiansen er begge på valg. Gert Ebbe Christiansen ønsker ikke genvalg og Leif Bundgaard har jo også tidligere meddelt, at han stopper i bestyrelsen. Da Randers Vinlaugh jo er Leif Bundgaards hjertebarn og for ikke at skifte 2 bestyrelsesmedlemmer på samme tid, har vi kraftigt opfordret Leif til at nappe endnu en periode, så vi kan trække på hans store netværk. Efter et massivt pres er Leif derfor villig til at tage endnu en periode. Til afløsning for Gert Ebbe Christiansen foreslår bestyrelsen i stedet Jørgen Jakobsen.
 6. Valg af revisor og en suppleant:
  Bent Just er villig til genvalg som revisor og suppleant Kurt Møller Pedersen er også villig til genvalg.
 7. Behandling af indkomne forslag
 8. Eventuelt

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 22. juli 2024. 

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

Vigtigt

For at deltage i og opnå stemmeret på generalforsamlingen skal kontingentet kr. 400,00 være indbetalt senest mandag den 22. juli 2024.

Husk proceduren fra tidligere

Kontingentet på 400 kr.  indbetales direkte til Randers Vinlaughs konto; reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest mandag den 22. juli.
Skriv ”kont. + dit navn” som reference ved indbetalingen.

 

Leif Bundgaard – Jan Jørgensen – Gert Ebbe Christiansen – Sune Werner Johansen – Ulrik Houlberg Iversen