Rundtur i Piemonte med Bichel Vine … på Restaurant Tronborg (5)

Torsdag den den 20. januar 2022 kl. 19.00 på Restaurant Tronborg

OBS – Bistroteket – og nu også Slotskroen – har lukket i januar grundet corona, hvorfor arrangementet flyttes til Restaurant Tronborg

Som nytårets første smagning vil vi sammen med Anders fra Bichel Vine invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Piemonte, hvor vi kommer lidt rundt i området med Anders’ kyndige fortælling om vinene og området.

Bichel er kendt af nok de fleste medlemmer, hvor de udmærker sig som specialister i vin og mad – og gerne deler ud af deres viden, hvilket vi får fornøjelsen af denne aften.

”Mange har god vin – vi kan noget mere. Hos Bichel Vine kobler vi mad og vin og vi har ambitioner om at være de bedste til det.” er blot et af mange motto fra Bichel.

Italiensk vin har stolte traditioner og Italien er sammen med Frankrig det land, der rangerer øverst i vinverdenen. Vi kigger ned i en af de store vinregioner i Italien med en rundtur i Piemonte. Piemonte har gennem mange år været blandt de mest fremtrædende vinregioner i landet og dominerer fortsat med mange store vine.

Uanset om nogle måtte mene, at Nebbiolo-vinene er ved at miste deres typicitet, må det være tydeligt for de fleste, at det generelle kvalitetsniveau (og priserne) er steget betragteligt. Mange af de tidligere lidt tvivlsomme producenter har investeret kraftigt i både kælderfaciliteter og markarbejde, da de har indset, at kvalitet er eneste vej frem.

Få vine, om nogen, kan på samme måde som stor Nebbiolo holde én underholdt i timer, mens nye lag af aromaer dukker op i glasset. Forhåbentlig vil vinene denne aften underholde os med netop dette.

Som Søren Frank fra Berlingske kan sige det … har man været i Piemonte – og Langhe-bakkerne dukker op i landskaberne med deres borge på hver bakketop – indfinder der sig et velbefindende i kroppen, og en vis opstemthed over de sanselige oplevelser, som er i vente – store vine, uendelige mængder af nærende mad, storslåede udsigter og folk, der forstår at hygge sig mindst lige så godt som danskerne.

Gennem aftenen skal vi smage og opleve områder i Piemonte som fx Langhe – Roero – Barbera d’Alba – Barbaresco – Barolo.

Medlemspris 495 kr. – gæster 695 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 13. januar.

Skriv ”Arr. 5 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.