Smagning af vine fra danske Morten Hallgrens Ravines Wine Cellar i Finger Lakes i New York State (5)

Smagningen holdes torsdag den 25. januar 2024 kl. 19.00 hos LOU Advokater, Østergrave 4

New York State er vinmæssigt nok ikke så kendt herhjemme og de laver da også langt mindre vin end i Californien, som – by far – er det største vinproducerende område i USA med en årlig produktion på cirka 680 millioner gallons svarende til knap 2,6 milliarder liter vin.

Men selvom produktionen i New York således kun udgør 4,1% af produktionen i Californien, så er produktionen på 106 millioner liter vin alligevel nok til, at området er det 3. største vinområde i USA. Så derfor burde vi måske også oftere støde på vine fra New York State, som er langt mere udbredte end fx vine fra det langt mere hypede og efterspurgte Oregon.

En af de største vinregioner i New York er Finger Lakes AVA, som ligger i Upstate New York syd for Lake Ontario søen. Regionen har navnet Finger Lakes efter de 11 gletsjersøer, som der findes i området, hvor områderne omkring søerne Canandaigua, Keuka, Seneca samt Cayuga Lakes har flest vinhuse.

Samlet er der faktisk hele 3.800 hektar vinmarker i Finger Lakes … og således på størrelse med Nahe i Tyskland.

Og netop i Finger Lakes finder vi en dansker, som laver fantastiske vine i sit eget vinhus Ravines Wine Cellars og han hedder Morten Hallgren.

Hvad er så mere naturligt end af blive klogere på netop New York State og smage vine med dansk islæt? Derfor laver vi nu en smagning udelukkende med vine fra Ravines Wine Cellars.

Morten Hallgren har siden 2001 drevet Ravines Wine Cellars sammen med sin hustru Lisa … i det Finger Lakes som er kendt for at lave kølige og elegante vine, specielt Chardonnay i burgundisk stil og Riesling i tysk stil.

Og til at fortælle historien om Morten og præsentere en hel flok vine derfra, har laughets egen sekretær, webmaster og vinblogger Ulrik påtaget sig opgaven.

Smagningen holdes hos LOU Advokaterne … og det er med indgang i gården Østergrave 4 og på 3. sal. Der er selvfølgelig også lidt godt til ganen efter smagningen og dertil også mere vin fra Ravines Wine Cellars, så glæd dig til at blive klogere på New York State, Ravines Wine Cellar og en dansk vinmager over there.

Medlemspris 420 kr. – gæster 620 kr. – begrænsning 40 deltagere, så derfor først til mølle
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 17. januar.

Skriv ”Arr. 5 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.