Jura Vine med Ludovic og vores traditionelle generalforsamling (1)

Torsdag den 24. august 2023 kl. 19.00 i Puma Loungen, Randers FC Konference

Randers Vinlaugh har igen torsdag den 24. august allieret sig med Ludovic Riauté i Puma Loungen.

Ludovic Riautè er som tidligere nævnt født og opvokset i Frankrig. Kendskab og viden omkring vin startede ved Loire dalen på vinskolen i Orlèans, og sidenhen har Ludovic været mange forskellige steder, hvor mad og vinen har været i centrum bl.a. som restaurantchef på Karoline Amalie og restaurantchef og sommelier på franske Brasserie Ferdinand i Århus, hvilket også medførte at blive nomineret 2 gange som bedste sommelier i Danmark af den danske spiseguide.

Siden 2013 fik Ludovic tilbuddet om at bliver ejer af Vinspecialisten i Silkeborg, som han stadig driver med præcision.

Aftenens tema er vine fra Jura. Det er et lille, men spændende vindistrikt ved de vestvendte bjergskråninger på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Området producerer en række forskellige stilarter, flere ganske unikke for området.

Jura deler en række karakteristika med Bourgogne, men landskabet er mere kuperet og klimaet mere kontinentalt. Det er præget af den kølige alpeluft. Jordbunden består af ler, mergel, skifer og kalksten og er rig på marine fossiler, da det er gammel havbund. Samlet set giver det en række forskellige mikroklimaer og terroirs, der egner sig til de forskellige slags vine fra området.

Hvad vin angår, står området for lyse, saftige rødvine på Pinot Noir og Gamay samt lokale sorter som Poulsard og Trousseau, og spændstige mineralske hvidvine på Chardonnay og Savagnin. Jura er et anderledes og spændende vinområde og er du nysgerrig efter at se hvad en ”ægte” franskmand kan fortælle og lære os omkring Jura som vinområde, så bør du deltage denne aften.

Det er bare med at komme i gang, hvis du endnu ikke har prøvet vin derfra, og tilbage er der kun at sige HIP, HIP JURA! Stedet for denne aften og smagningen holdes hos Randers FC Konference i deres Puma Lounge … selvfølgelig inklusiv vores årlige generalforsamling – indkaldelsen kan du se nedenunder.

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 16. august.

Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Torsdag den 24. august 2023 kl. 19.00 i Puma Loungen, Randers FC Konference

Dagsordenen er som følger:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning
 3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent for 2024/2025
 5. Valg af 4 bestyrelsesmedlemmer:
  Jan Jørgensen, Ulrik Houlberg Iversen og Sune Werner Johansen er på traditionel valg. Alle 3 er villige til genvalg. Vi har også med et hårdt pres opfordret Leif Bundgaard – der ellers på sidste generalforsamling meddelte, at han ville stoppe i bestyrelsen nu – til at tage endnu et år og det er han hårdt presset villig til.
 6. Valg af revisor og en suppleant:
  Bent Just er villig til genvalg som revisor og suppleant Kurt Møller Pedersen er også villig til genvalg.
 7. Behandling af indkomne forslag
 8. Eventuelt

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 24. juli 2023.  

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

Vigtigt

For at deltage i og opnå stemmeret på generalforsamlingen skal kontingentet kr. 400,00 være indbetalt senest mandag den 24. juli 2023.

Husk proceduren fra tidligere

Kontingentet på 400 kr.  indbetales direkte til Randers Vinlaughs konto; reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest mandag den 24. juli.
Skriv ”kont. + dit navn” som reference ved indbetalingen.

Hilsen bestyrelsen
Leif Bundgaard – Jan Jørgensen – Gert Ebbe Christiansen – Sune Werner Johansen – Ulrik Houlberg Iversen