Vinsmagning fra Loire hos Arbejdernes Landsbank (5)

Torsdag den 19. januar 2023 kl. 19.00 hos Arbejdernes Landsbank

Randers Vinlaugh har endnu engang fundet et spændende emne til den 19. januar hos Arbejdernes Landsbank.

Med Kjær & Sommerfeldt har vi fornøjelsen af at invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Loire. Kjær & Sommerfeldt er ikke bare Kongelig Hofleverandør, men også Københavns ældste vinhandel.

De kan bl.a. derfor præsentere et bredt udvalg af vine, der både kan tilfredsstille den kræsne specialist og den almene forbruger, som begge stiller krav om at få en vin, som indfrier forventninger til kvalitet og pris. De siger således selv; Vores største glæde er at dele vores passion for vin med dig.

Randers Vinlaugh ser frem til at opleve dette, og til smagningen bliver vi guidet gennem Loire i kyndige hænder ved ingen andre end Jan Post Nielsen, som vi har stiftet behageligt bekendtskab med ved tidligere smagninger. Aftenen vil indeholde 11 vine fra Loire, hvor der bliver rig mulighed for at komme i dybden af Loire rent vinmæssigt.

Vi starter med en forfriskende tørstslukker med de fineste bobler og frisk syre – videre til aromatisk og klassisk Sauvignon Blanc. Derefter forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin for at slutte med en vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag i blandt mange flere.

I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt.

Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc – som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Så er du nysgerrig efter at se, hvad vinene fra Loire kan, er det en rigtige god idé at deltage, da det ikke bliver bedre fra Loire.

Arbejdernes Landsbank vil stå for stedet i hyggelige omgivelser, samt lidt mad efter smagningen.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 11. januar.

Skriv ”Arr. 5 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.