Ribera del Duero med Thomas Ilkjær på Restaurant Skovbakken … en lille ekstra jubilæumsfejring (6)

Torsdag den 24. februar 2022 kl. 19.00 på Restaurant Skovbakken

Årets 2. smagning byder på en ekstra fejring af laughets 25 års jubilæum – denne gang med plads til alle. Aftenen fører os til et af de største og mest klassiske europæiske vinlande – Spanien.

Med en årlig vinproduktion på 3,5-4 mia. liter vin er Spanien volumenmæssigt verdens tredje største vinland efter Italien og Frankrig. Spanien har dog det største vindyrkede areal på 1.080.000 hektar, fordelt på 17 mere eller mindre selvstyrende regioner, og med 4 officielle sprog og et hav af vinorganisationer på både lokalt og nationalt plan.

Spaniens geografiske, klimatiske og hermed vinmæssige diversitet er da også begyndt at sætte sit præg på vinhylderne i Danmark hvor lette og syrlige hvidvine, samt lyse og stållagrede rødvine fra kystnære og højtbeliggende områder efterhånden deler pladsen med de klassiske, fadkrydrede og højpotente vine fra det solbrændte sydlige og centrale Spanien.

På trods af nye trends og diversitet fornægter klassiske dyder sig dog aldrig. Spanien er stadigvæk bannerfører for de fyldige og fadkrydrede vine, som vi især har et blødt hjerte for i Danmark.

Netop disse vine er i højsædet d. 24. februar når Randers Vinlaugh helliger sig en aften i selskab med et af Spaniens mest ikoniske vinområder – Ribera Del Duero. Siden området fik selvstændig DO status i 1982 har Ribera Del Duero været i skarp konkurrence med Rioja om at producere Spaniens bedste og mest prestigefyldte rødvine. Vi har efterhånden alle hørt om både Pasquera, Vega Sicilia og ikke mindst danske Peter Sissecks Pingus.

Som en del af regionen Castilla y León, beliggende nord for Madrid og navngivet efter Duero floden som gennemskærer området, er Ribera Del Duero suverænt domineret af den spanske nationaldrue Tempranillo som lokalt kaldes Tinto Del País.

Vinene er præget af de sol-skoldende kontinentale somre som giver fyldige og frugtmættede vine, men samtidig besidder de den nødvendige syrebalance som sikres af deres høje beliggenhed i op til 800 meter over havet. Med andre ord – de perfekte betingelser for stor vin.          

Aftenens guide på denne spanske tour de force er ingen ringere end Thomas Ilkjær – mangeårig vinskribent og daglig leder af Vinakademiet samt en af bagmændene bag det årlige DM i blindsmagning.

Thomas vil stå for en grundig indføring i området, historien og ikke mindst 12-15 potente rødvine fra et bredt udsnit af Ribera del Dueros producenter. Glæd jer til en mindeværdig aften på den høje klinge af saft og kraft akkompagneret af køkkenet på Restaurant Skovbakken.       

Medlemspris 300 kr. – gæster 300 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 17. februar.
Skriv ”Arr. 6 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.