Cool climate med Coolwines på Kultur Caféen i Kulturhuset (2)

Torsdag den 23. september 2021 kl. 19.00 på Kultur Caféen, Kulturhuset, Østervold

Efterårets anden smagning i Randers Vinlaugh er med Cool Climate Wines som tema hos Kulturcafeen, hvor vi har valgt 1010vin aka Coolwines til at føre os igennem en særdeles spændende aften med Cool Climate vine fra forskellige steder rundt i vinverden.

1010vin aka Coolwines har igennem de sidste 20 år importeret og distribueret vine i Danmark fra Cool Climate områder over hele verden. Som de siger – ”Vi er en mindre, men dynamisk og kvalitets fokuserende vinimportør, som finder de nye stjerner i alle de kølige vinområder…” Lige præcist det, som Randers Vinlaugh har ledt efter til sådan et tema.

Cool Climate henviser til den temperatur, hvor druer dyrkes og som i høj grad påvirker vinen, der ender i flasken. Flere lande og vinområder befinder sig i en ”cool climate”- zone, der er kendetegnet ved at have udprægede årstider og tydelige forskelle på dag- og nattemperaturer – eller kunne være en producent som bestræber sig på at dyrke sine vine i en ”cool climate” stil

Druer, der dyrkes i kølige områder, modner langsomt og akkumulerer deres smag. Vinene er ofte komplekse og afbalancerede, med høj surhedsgrad og mineralske smagsstoffer. Druer, der dyrkes i verdens varme områder, modner hurtigere og sørger for søde, fede vine højt alkoholindhold. Klimaet er fundamentet, ikke blot for hvor man kan plante sine vinstokke, men også for hvilke druesorter, man i så fald kan plante – og det er med til at forhåndsbestemme vinens stilart

Til aftenens tema skal vi rundt omkring til kendte og knap så kendte vinområder for nogen, som f.eks. Steiermark (Østrig), Aargau (Schweiz), Rheingau (Tyskland), Pfalz (Tyskland), Alto Adige (Italien), Victoria (Australien), Okanogan Valley (Canada) og Riberia Sacra (Spanien). Så uanset om man er til sprød og frisk Sauvignon Blanc, lækker Pinot Noir, let og læskende Gamay eller Syrah i europæisk stil, så kom selv og bedøm hos Kultur Caféen, hvor Karen-Magrethe vil sørge for sted og mad med hygge i højsædet.

Alt dette vil medlemmerne da ikke gå glip af, så mød op til endnu en spændende aften i Randers Vinlaugh

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 16. september.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.