Sierra de Gredos vinsmagning hos Vinpusheren (2)

Afholdes torsdag den 19. september 2024 med busafgang kl. 18.00 fra Randershallen

Sierra de Gredos er nok et af de mest spændende områder i Spanien … og vinene derfra kaldes også ofte for Spaniens bourgognevine. Sierra de Gredos er en af hele vinverdens mest interessante og lovende vinregioner i øjeblikket.

Det lille bjergområde og naturpark har potentialet til at blive Spaniens Bourgogne eller Barolo – det lyder måske mærkeligt da både druer, geografi og historie er vidt forskellige.

Men Sierra de Gredos har nogle af de samme forudsætninger og mulighed for samme singulære identitet som de to verdensklasseregioner.

Sierra de Gredos er egentlig en gammel næsten glemt vinregion, som først for alvor er blevet genopdaget over det sidste årti, og som nu eksploderer i virkelyst, innovation og spændende nye producenter.

Vinene er primært på Grenache eller Garnacha, som de siger i Spanien, men det er ikke gumpetunge, fadprægede og stereotype spanske vine, men smager anderledes end alt andet Grenache, som du har smagt.

Det er bjerg-Grenache … vine, som er relativt lyse og transparente i farven, næsen er præget af friske røde bær, køligt krydret og med et hint af klippejord.

Vinene er friske og stringente med fokus på den røde del af Grenache og et elegant krydderi, alkoholen er lav og den friske frugtsyre giver vinene et helt andet liv, og så har de bedste vine nogle fantastiske modne og let støvede klippetanniner, som man kan sidde og tygge længe i.

Vi besøger Michael Poulsen aka Vinpusheren, som nok har landets bedste udvalg af vine fra Sierre de Gredos og han sørger samtidig for lidt lækkerier at spise … og da han jo står bag Vinpusherens Kogebog og faktisk samtidig med vort besøg lancerer sin 4. kogebog, så ved han jo en del om mad.

Michael har vi før haft på besøg i Randers Vinlaugh og han præsenterer altid vinene med masser af viden, så det kan I allerede nu begynde at glæde jer til.

Medlemspris 525 kr. – gæster 725 kr.  
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 11 september.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.