Vinho med portugisiske vine på Skovbakken

Fra det københavnske vinfirma Vinho mødte 32 tilmeldte forventningsfulde medlemmer af Randers Vinlaugh en oplagt vinimportør Torben Ryttersgaard, der med stor faglig indsigt fortalte og guidede medlemmerne igennem en portugisisk aften.

Torben driver sammen med hustruen Bibi en støre import- og vinforretning i Knabrostræde – en sidegade til Strøget i København – med Danmarks ubetinget største udvalg af både bordvine og hedvine fra Portugal. 

Ham havde vi lokket til Randers … og det var med god grund, for Torben ved nærmest alt, hvad man kan vide omkring portugisiske vine og han ledte os også denne torsdag aften i september igennem et udvalg bestående af 9 forskellige vine fra Portugal. 

Det gjorde han med stor indsigt og viden, hvorfor vi fik et virkelig godt indtryk af, hvor portugisisk vin står i dag, for de smagte vine repræsenterede flere områder og samtidig med forskellig alder.

Vinene

Samlet smagte vi følgende vine i denne rækkefølge:

Det var vine med stort spænd … modne, frisk, tunge og lette … mine egne anmeldelser har jeg – som vanligt – linket til ovenover … hvor mine favoritter var Quinta das Bágeiras’ Avô Fausto Tinto samt Quinta dos Roques Tinto Reserva … mens aftenens eneste portvin også var ret fantastisk.

Den sidste af vinene var aftenens madvin, som vi skulle nyde til Restaurant Skovbakken altid habile buffét, som nok er en klassiker kendt af de medlemmer, som har været i laughet i mange år. Den skuffer aldrig … og det gjorde den heller ikke denne gang.

Vi slutter – næsten også som vanligt – med lidt stemningsfotos fra aftenen.