Australske vine med Vesterstrøm Vine (7)

Afholdes torsdag den 21. marts 2024 kl. 19.00 hos Randers FC Konference, Parkboulevarden 31

Vestaustralien er Australien største stat men en af de mindste vinstater. Til gengæld står de for op til 40% af alt kvalitetsvin i Australien. I forhold til vin er det ”cool climate” og ikke for frugt tunge vine … og det er faktisk også ved at være lang tid siden, at vi sidst har haft en australsk vinsmagning i Randers Vinlaugh.

Derfor skal vi nu i Randers Vinlaugh på en vestaustralsk rundrejse, hvor vi smager vine fra nogle af Australiens og Vestaustraliens bedste vindistrikter. Vi kommer bl.a. forbi områder som Margaret River, The Porongurups og Mount Barker. Vi skal smage vine på kendte druer og nye blends.

Vestaustralien er kendt for top Chardonnay, Riesling, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon og det skal vi naturligvis smage. Men det er jo Australien, så vi skal naturligvis også smage den store Shiraz – den australske nationaldrue og til at forestå smagningen får vi besøg af Henrik Vesterstrøm, der i Birkerød driver Vesterstrøm Vine, som er førende på vestaustralske vine.

Henrik fortæller selv, at man i Vestaustralien får utrolig meget vin for pengene og at der i dag produceres nogle af de absolut bedste vine fra Australien. Henrik er i dialog med mange vingårde og hans mange vinrejser gør det muligt, at sælge vine af højeste kvalitet til meget attraktive priser i Danmark. Det skal vi smage.

Smagningen holdes igen hos Randers FC Konference, som vi jo efterhånden kender for gode faciliteter og en altid lækker buffet, når vi efter smagningen også skal ha’ noget godt at spise.

Det bliver dermed en spændende aften med vine fra Down Under, lækker mad og godt selskab.

Medlemspris 440 kr. – gæster 640 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 13. marts.
Skriv ”Arr. 7 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.