Kategoriarkiv: Program

Det ukendte Bourgogne … Côte Chalonnaise med Pinochar Wine inkl. vor traditionelle generalforsamling (1)

Smagningen holdes torsdag den 22. august 2024 kl. 19.00 hos Sparekassen Danmark, Østervold

Sommerferien er vel overstået, og et nyt efterårsprogram skal skydes i gang. Vi glæder os allesammen til at starte op med vores efterårsprogram, så hvorfor ikke starte i Randers Vinlaugh med et besøg af PinoChar Wine og Poul Victor, som vil give os en kyndig gennemgang igennem aftenens vinsmagning fra de knap så kendte områder i Bourgogne, og i sidste ende sikkert også gjort os allesammen endnu klogere på de fantastiske vine fra Bourgogne. Vi skal igennem en rækker perler, som indeholder både hvide og røde vine fra Bourgogne.

Bourgogne er for mange mennesker den hellige gral i vinens verden, hvor de fleste vinelskere på et eller andet tidspunkt ender med at indse, at Bourgogne er – eller kan blive deres foretrukne region.

Intet sted i verden kan Pinot Noir og Chardonnay bliver så kompleks, lagre så godt og på én gang være både æterisk og koncentreret! Intet andet område i verden har så præcist kortlagt sine mange terroirs som Bourgogne. Gennem generationer har munkene tålmodigt identificeret og navngivet de mest favorable områder, landsbyer og marker.

Til aftenens tema er området Côte Chalonnaise som ligger lige syd for Côte d’Or. Vinene herfra er generelt en smule mere frugtbetonede og knapt så elegante og finesserige som vinene fra Côte d’Or i nord – men kan til gengæld være gode køb i det ellers dyre Bourgogne.

Aftenens indlægsholder er Poul Victor Jensen fra PinoChar Wine, som bl.a. siger, leder man længe nok, og undersøger grundigt hvad der laves af vine i de forskellige vindistrikter, så finder man ud af, at der laves fantastiske vine, der stadig kan købes til priser som de fleste har råd til at betale.

Jeg har smagt så mange forskellige fantastiske vine over de seneste 20 år. Jeg er nok blevet mere og mere ensporet, og nyder i dag primært vine fra bl.a. Bourgogne.

Så mød op til en spændende aften med Randers Vinlaugh og PinoChar Wine, hvor der vil være fantastiske vine og godt selskab og som start selvfølgelig årets generalforsamling.

Indkaldelse og program til denne finder du nedenunder. Vi afholder smagningen hos Sparekassen Danmark på Østervold, som sørger for lidt god mad.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 14. august.

Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Torsdag den 22. august 2024 kl. 19.00 hos Sparekassen Danmark

Dagsordenen er som følger:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning
 3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent for 2025/2026
 5. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer:
  Leif Bundgaard og Gert Ebbe Christiansen er begge på valg. Gert Ebbe Christiansen ønsker ikke genvalg og Leif Bundgaard har jo også tidligere meddelt, at han stopper i bestyrelsen. Da Randers Vinlaugh jo er Leif Bundgaards hjertebarn og for ikke at skifte 2 bestyrelsesmedlemmer på samme tid, har vi kraftigt opfordret Leif til at nappe endnu en periode, så vi kan trække på hans store netværk. Efter et massivt pres er Leif derfor villig til at tage endnu en periode. Til afløsning for Gert Ebbe Christiansen foreslår bestyrelsen i stedet Jørgen Jakobsen.
 6. Valg af revisor og en suppleant:
  Bent Just er villig til genvalg som revisor og suppleant Kurt Møller Pedersen er også villig til genvalg.
 7. Behandling af indkomne forslag
 8. Eventuelt

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 22. juli 2024. 

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

Vigtigt

For at deltage i og opnå stemmeret på generalforsamlingen skal kontingentet kr. 400,00 være indbetalt senest mandag den 22. juli 2024.

Husk proceduren fra tidligere

Kontingentet på 400 kr.  indbetales direkte til Randers Vinlaughs konto; reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest mandag den 22. juli.
Skriv ”kont. + dit navn” som reference ved indbetalingen.

 

Leif Bundgaard – Jan Jørgensen – Gert Ebbe Christiansen – Sune Werner Johansen – Ulrik Houlberg Iversen

Sierra de Gredos vinsmagning hos Vinpusheren (2)

Afholdes torsdag den 19. september 2024 med busafgang kl. 18.00 fra Randershallen

Sierra de Gredos er nok et af de mest spændende områder i Spanien … og vinene derfra kaldes også ofte for Spaniens bourgognevine. Sierra de Gredos er en af hele vinverdens mest interessante og lovende vinregioner i øjeblikket.

Det lille bjergområde og naturpark har potentialet til at blive Spaniens Bourgogne eller Barolo – det lyder måske mærkeligt da både druer, geografi og historie er vidt forskellige.

Men Sierra de Gredos har nogle af de samme forudsætninger og mulighed for samme singulære identitet som de to verdensklasseregioner.

Sierra de Gredos er egentlig en gammel næsten glemt vinregion, som først for alvor er blevet genopdaget over det sidste årti, og som nu eksploderer i virkelyst, innovation og spændende nye producenter.

Vinene er primært på Grenache eller Garnacha, som de siger i Spanien, men det er ikke gumpetunge, fadprægede og stereotype spanske vine, men smager anderledes end alt andet Grenache, som du har smagt.

Det er bjerg-Grenache … vine, som er relativt lyse og transparente i farven, næsen er præget af friske røde bær, køligt krydret og med et hint af klippejord.

Vinene er friske og stringente med fokus på den røde del af Grenache og et elegant krydderi, alkoholen er lav og den friske frugtsyre giver vinene et helt andet liv, og så har de bedste vine nogle fantastiske modne og let støvede klippetanniner, som man kan sidde og tygge længe i.

Vi besøger Michael Poulsen aka Vinpusheren, som nok har landets bedste udvalg af vine fra Sierre de Gredos og han sørger samtidig for lidt lækkerier at spise … og da han jo står bag Vinpusherens Kogebog og faktisk samtidig med vort besøg lancerer sin 4. kogebog, så ved han jo en del om mad.

Michael har vi før haft på besøg i Randers Vinlaugh og han præsenterer altid vinene med masser af viden, så det kan I allerede nu begynde at glæde jer til.

Medlemspris 525 kr. – gæster 725 kr.  
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 11 september.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Bisgaard Vinhandels egne importvine (3)

Afholdes torsdag den 24. oktober 2023 kl. 19.00 kl. 19.00 hos Randers FC Konference, Parkboulevarden 31

For en del år tilbage besøgte Randers Vinlaugh Bisgaard Vinhandel oppe i Støvring, og det blev et brag af en vinsmagning. Forretningen ligger fortsat i Støvring, men siden dengang har de også åbnet en vinforretning i Viborg … Bisgaards Vinhandel 2 eller blot kaldet Bisgaard’s, og de har i dag også egen import af vine fra en række udvalgte vinproducenter.

Nu har vi overtalt den næste generation i form af Michael Bisgaard til at komme til Randers Vinlaugh og præsentere nogle af de vine, som de selv importerer.

Temaet bliver derfor Bisgaard’s egen import og det betyder bl.a. at vi skal smage lidt champagne, hvidvine fra Alsace, Mosel og Soave samt rødvine fra primært Frankrig og Italien.

Det er alle vinhuse, som familien Bisgaard selv har udvalgt og besøgt … med det er spændende navne, så I kan allerede godt begynde at glæde jer. Vi skal bl.a. smage vine fra Steinmetz, Ginglinger og skal forbi områder som Piemonte, Toscana og Châteauneuf-du-Pape.

Smagningen holdes hos Randers FC Konference, Parkboulevarden 31, og det sted kender vi jo allerede for gode rammer og altid lækker buffet.

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 16. oktober
Skriv ”Arr.3 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Oregon smagning med Vinkreutzer & American Wine (4)

Afholdes torsdag den 28. november 2024 kl. 19.00 på Restaurant Skovbakken

Frederik Kreutzer er nærmest en institution inden for vin i Danmark … han har en Diploma uddannelse fra WSET, der er verdens største vinuddannelse, er grundlægger af vinuddannelse.dk, vinblogger med Vinkreutzer siden 2007, og Frederik skriver også for magasinet Din Vinguide.

I dag arbejder han hos American Wine i Hellerup, der har mere end 200 forskellige vine fra 10 forskellige stater i USA. Vi har lokket Frederik til at besøge Randers Vinlaugh, hvor han vil stå for en smagning af amerikanske vine, dog ikke kun amerikanske, men mere specifikt fra det kølige område Oregon i det nordlige USA.

Oregon er en af de mest spændende vinregioner i USA. Med en række mikroklimaer og vinstokke, der dyrkes på bjerghældninger, er Oregon kendt for at producere nogle af de bedste Pinot Noir vine i verden. Men det er ikke kun Pinot Noir, der trives i dette område. Oregon er også hjemsted for fremragende Chardonnay vine.

Vi skal netop smage vine på Chardonnay og Pinot Noir … samt lidt på Pinot Gris druen, som i øjeblikket vel nærmest er blevet mode i det meste af verden og anvendes af dygtige og innovative vinmagere … men det kan vi bare glæde os til at smage.

Vi holder smagningen på Restaurant Skovbakken, hvor vi efter smagningen også skal nyde deres altid dejlige buffet … og selvfølgelig lidt mere Oregon vin.

Medlemspris 500 kr. – gæster 700 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 20. november.
Skriv ”Arr. 4 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke