Alle indlæg af houlberg

Randers Vinlaugh var på Jysk Vinbar med Galicien som tema

35 medlemmer af Randers Vinlaugh besøgte torsdag den 23. februar Jysk Vins helt nye og tjekkede vinbar Jysk Vinbar i Aarhus og med et tema om vine fra Galicien.

Som vanligt på udebane, så startede vi ved Arena Randers aka Randershallen, da vi klokken 18.00 skulle med bus til Aarhus og Jysk Vin var undervejs vært ved godt selskab med Hans Peter samt et glas champagne … endda havde Hans Peter medbragt ægte champagneglas, så dermed kunne vi ikke starte bedre.

Jysk Vins nye vinbar ligger i Vestergade tæt på Magasin og er en ny hyggelig vinbar i hjertet af Aarhus, hvor god vin, lækker tapas, en moderne og behagelig indretning, kyndig betjening og en varm atmosfære i fællesskab sætter rammen for en uforglemmelig oplevelse.

Vi blev sat af tæt på baren og snart indtog vi vinbaren, som denne aften var reserveret til Randers Vinlaugh.

Efter formandens velkomst med en særlig velkommen til de to nye medlemmer Ida Pallesen, Jeanette Holm og Peter Skjødt-Jakobsen, så bød vinbarens daglige leder Anders Søgaard os også et hjertelig velkommen … og så gik smagningen ellers i gang med et tema, som hed vinene fra Galicien.

Vinene

Vi skulle denne aften smage 8 vine … næsten alle fra Galicien og mange endda fra Rías Baixas, mens en enkelt vin kom fra området Bierzo tæt på … en lækker vin fra Veronica Ortega. Men samlet så væres smageskema sådan her ud:

Det var et felt, som vikst begejstrede generelt … jeg var selv fuldstændig imponeret af den smukke hvide Leirana Genoveva fra Bodegas Forjas del Salnés og den røde Cobrana fra Veronica Ortega, men alt det kan du læse om i mine anmeldelser, som har linket til ovenover.

Efter de første 7 vine, så kom der også lidt spansk tapas på bordet, som vi kunne spise sammen med madvinen fra Joaquín Rebolledo og det faldt i god jord.

Hvor var det godt af se Jysk Vins nye vinbar, der bare er så smart, tjekket og samtidig hyggelig og hvor var det også en dejlig aften i lag med gode mennesker i Randers Vinlaugh.

Som altid slutter vi også med nogle billeder fra aftenen.

Loire smagning med Kjær Sommerfeldt

37 havde tilmeldt kalenderårets første smagning i Randers Vinlaugh og alle – undtagen et par stykker ramt af influenza – havde mødt op. Aftenens fokus var Loiredalen og i front stod Jan Post fra Kjær Sommerfeldt.

Som både tidligere ansat i Vinspecialisten i Randers samt tidligere medlem af Randers Vinlaugh var Jan velsagtens den mest kvalificerede til at forestå aftenens smagning.

Denne betragtning levede han i høj grad op til med en professionel og kompetent fremtoning, samt evnen til at håndtere diverse udfordringer som spændte over alt fra propvine til håndbold-VM.

Arbejdernes Landsbank havde både lagt lokaler til og sponsoreret maden … og i aftenens anledning havde de tilmed sponsoreret en flot præmie i form af en magnum flaske Champagne fra Kjær Sommerfeldts nye vinhus Thierry Fournier.

Aftenens smagning førte medlemmerne af Randers Vinlaugh igennem Loire-dalens mange og forskellige vindistrikter og vintyper. Den første vin på programmet var en mousserende vin fra Anjou på de mindre kendte druer Grolleau Gris og Pineau d´Aunis og lavet på en enkelt gæring i flasken – den såkaldte Méthode Ancestrale.

Men aftenen bød selvfølgelig også på mere velkendte og klassiske druer fra Frankrigs have. Efter de spændende bobler bød Posten nemlig på Sauvignon Blanc fra Henri Bourgeois i form af den deklassificerede Petit Bourgeois – et klassisk eksempel på druens grønne, syrlige og lette udtryk.

En anden af Loires kendte hvidvinsdruer blev præsenteret af Fabien Duveaus, La Hunaudiére på 100% Chenin Blanc. En vin der til pengene imponerede med både aromamæssig kompleksitet og dybde, og som på glimrende facon bevidste hvor undervurderet Chenin Blanc egentlig er.

På den tørre hvidvinsside er de ubestridte konger og dronninger af Loire dog lavet på Sauvignon Blanc. Dette blev gjort helt klart af førnævnte Henri Bourgeois, som med både Pouilly-Fumé og Sancerre bevidste at Loires største hvidvine kan bide skeer med Bourgogne og skabe vine med både stringent syre, kraft og imponerende balance imellem fad og frugt.      

Med 11 vine på programmet bød aftenen selvfølgelig også på rødvin. I Loire dalen findes flere blå druesorter heriblandt både Pinot Noir og Gamay, men det er dog de rød vine på Cabernet Franc som har skabt mest opmærksomhed for Loire dalen.

Det fik medlemmernes af Randers Vinlaugh at smage i ikke mindre end 3 ud af 4 rødvine.  Cabernet Franc er som bekendt stamfader til den verdenseksponerede Cabernet Sauvignon, men med et mere køligt og mindre tanninpræget udtryk.

Det var aftenens 2 første rødvine gode eksempler på. Fra henholdsvis Henri Bourgeois og Château de Fesles, smagte aftenens deltagere stålagret Cabernet Franc med karakteristiske pebrede og urtede toner, understøttet af moden rød og sort bærfrugt.

Fabien Duveau bød på aftenens tredje Cabernet Franc – Les Hauts Poyeux – en klart mere afrundet, kraftigere og fyldigere stil, ikke mindst grundet 18 måneder på både nyt og brugt egetræ, hvilket bidrog til mere kompleksitet og flere niveauer af aroma end de forrige vine.

Som aftenens eneste rødvin uden Cabernet Franc, bød Henri Bourgeois på en rød Sancerre – Les Baronnes, der på fin vis beviste at Loire dalens kølige klima sagtens kan frembringe Pinot Noir som udtrykker druens bedste kvaliteter endda tilsat en mærkbar mineralitet.

En af Loire dalens mange specialiteter er Chenin Blanc fremstillet med naturlig koncentration af sukker gennem inficering med ædelråd fra skimmelsvampen, Botrytis. Disse søde vine fra den vestlige del af Anjou er blandt nogle af verdens bedste og mest eftertragtede.

Det fik aftenens deltagere også lov at opleve idet den sidste vin på programmet var en Bonnezeaux fra Château de Fesles. Fremstillet på ædelrådsinficerede Chenin Blanc druer og lagret halvandet år på mellemstore egetræ- og akacietræfade, var der tale om en sand meditationsvin med flot syre og sødmebalance samt masser af mundfylde og adskillige lag af frugt og krydderi.   

Aftens smagning blev fulgt til dørs af en velassorteret tapasmenu fra Slawteren i Tørring og det udgjorde et fornemt punktum til en aften hvor Randers Vinlaugh stiftede bekendtskab med Loire dalens store diversitet i vintyper og stile.

Vi takker alle deltagere for en hyggelig aften og sender derudover en særlig tak til Arbejdernes Landsbank for at lægge lokaler til, sponsorere den dejlige mad … en præmie til konkurrencen.       

Aftenens vine i rækkefølge:

  • Les Equilibristes, Pet Nat – Zestos
  • Henri Bourgeois, Petit Bourgeois – Blanc
  • Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé La Demoiselle
  • Fabien Duveau, La Hunaudiére – Blanc
  • Henri Bourgeois, Sancerre – D´Antan
  • Henri Bourgeois, Sancerre – Etienne Henri
  • Henri Bourgeois, Petit Bourgeois – Rouge
  • Château de Fesles, Cabernet Franc – La Chapelle
  • Henri Bourgeois, Sancerre Rouge – Les Baronnes
  • Fabien Duveau, Les Hauts Poyeux – Rouge, Saumur Champigny
  • Château de Fesles, Bonnezeaux

Vinsmagning fra Loire hos Arbejdernes Landsbank (5)

Torsdag den 19. januar 2023 kl. 19.00 hos Arbejdernes Landsbank

Randers Vinlaugh har endnu engang fundet et spændende emne til den 19. januar hos Arbejdernes Landsbank.

Med Kjær & Sommerfeldt har vi fornøjelsen af at invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Loire. Kjær & Sommerfeldt er ikke bare Kongelig Hofleverandør, men også Københavns ældste vinhandel.

De kan bl.a. derfor præsentere et bredt udvalg af vine, der både kan tilfredsstille den kræsne specialist og den almene forbruger, som begge stiller krav om at få en vin, som indfrier forventninger til kvalitet og pris. De siger således selv; Vores største glæde er at dele vores passion for vin med dig.

Randers Vinlaugh ser frem til at opleve dette, og til smagningen bliver vi guidet gennem Loire i kyndige hænder ved ingen andre end Jan Post Nielsen, som vi har stiftet behageligt bekendtskab med ved tidligere smagninger. Aftenen vil indeholde 11 vine fra Loire, hvor der bliver rig mulighed for at komme i dybden af Loire rent vinmæssigt.

Vi starter med en forfriskende tørstslukker med de fineste bobler og frisk syre – videre til aromatisk og klassisk Sauvignon Blanc. Derefter forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin for at slutte med en vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag i blandt mange flere.

I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt.

Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc – som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Så er du nysgerrig efter at se, hvad vinene fra Loire kan, er det en rigtige god idé at deltage, da det ikke bliver bedre fra Loire.

Arbejdernes Landsbank vil stå for stedet i hyggelige omgivelser, samt lidt mad efter smagningen.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 11. januar.

Skriv ”Arr. 5 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Århus tur/retur med champagne i bussen og Galicien rundt på Jysk Vin Vinbar (6)

Torsdag den 23. februar 2023 med busafgang fra Arena Randers  kl. 18.00

Jysk Vin Randers har åbnet en vinbar. Desværre ligger den i Århus. Det gør vi noget ved i Randers Vinlaugh. Vi lejer en bus, serverer Champagne under vejs og kører til Jysk Vin Vinbar i Vestergade i Århus.

Jysk vin blev grundlagt for mere end 40 år siden og har som de fleste bekendt både en fysisk butik og en webshop, og nu har de så også føjet en rigtig vinbar til. Den skal vi selvfølgelig besøge.

Jysk Vin Vinbar drives i samme ånd, som er kendetegnende for Jysk Vin med fokus på kvalitetsvine, nær kontakt med vinbonden samt den tætte dialog med gæsterne og kunderne.

Den daglige leder af vinbaren, Anders Søgaard, vil afholde en smagning med temaet Galicien rundt. Galicien er Spaniens grønne hjørne beliggende helt oppe mod nordvest, hvor Atlanterhavet sender hyppige regnbyger ind over det smukke og barske land. Det er også her pilgrimmene valfarter til byen Santiago de Compostela, og mange tager den berømte vandretur på Caminoen.

Vores udfordring bliver at smage på vine, der er meget anderledes end vine fra det øvrige Spanien – ikke mindst forårsaget af det barske klima og påvirkningen fra Atlanterhavet.

Det mest kendte vinområde i Galicien er Rias Baixas, men mon ikke også vi stifter bekendtskab med nogle af de fire øvrige galiciske vinområder. 11 druesorter er tilladt i DO Rias Baixas med Albarino som den mest betydningsfulde.

Anders og Jysk Vin Vinbars personale vil sørge for, at vi får en interessant spansk aften, som selvfølgelig vil være akkompagneret af en lækker tapas anretning. Viva Espana!

Medlemspris 475 kr. – gæster 675 kr.  – pladsbegrænsning på
40 deltagere, så efter først til mølle princippet
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 15. februar.
Skriv ”Arr. 6 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Tour de France battle med Sigurd Müller Vinhandel (7)

Torsdag den 23. marts 2023 kl. 19.00 i Puma Loungen hos Randers FC konference

Tour de France i 2022 blev på mange måder historisk set med danske øjne … en start i Danmark og selvfølgelig ikke mindst Jonas Vingegaards fantastiske sejr.

Til vinsmagningen til marts 2023 går der også lidt tour i den, idet vi skal have en lille battle, hvor en række franske vine skal smages to ad gangen, men fra forskellige franske vinområder … som fx Alsace mod Bourgogne.

Til at forestå denne lille kamp om den gule førertrøje, får vi besøg af Christian Worsøe Damm fra Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg. Han vil præsentere alle kombatanterne i feltet og forsøge at holde feltet nogenlunde samlet, selv om der bliver kamp om både den gule og den rødprikkede trøje.

Vi skal omkring gode og kendte Tour de France vinområder som Alsace, Bourgogne, Beaujolais og helt sikkert også både det sydlige og det nordlige Rhône … og måske skal vi endda klare en af de værste stigninger på Mont Ventoux, hvor Vingegard netop smadrede Pogačar.

Og smagningen holdes netop et sted, som også er kendt for store sportbegivenheder, nemlig hos Randers FC Konference i deres Puma Lounge. Her skal vi også nyde et lækker buffet … så det bliver en spændende og vinøs start på Tour de France 2023.

Medlemspris 485 kr. – gæster 685 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 15. marts.
Skriv ”Arr. 7 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Chainti med Viggo Langdahl på Slotskroen (8)

Torsdag den 27. april 2023 kl. 19.00 på Restaurant Slotskroen

Denne aften skal Randers Vinlaugh en tur til Toscana – nærmere betegnet Chianti.

Chianti er på mange måder Toscanas vinøse hjerte. Dels på grund af områdets historie som fører os tilbage til Italiens kulturelle storhedstid under Medicierne, og dels på grund af vinens renomme, som i tidernes løb har været på både godt og ondt.

Chianti og Sangiovese har dog de seneste år oplevet en positiv udvikling væk fra bastflasker med hvidvinsfortyndet konsumvin, og i retning af flere kvalitetskrav og subzone-inddelinger efter piemontesisk forbillede.

Aftenens smagning fører os til den centrale del af Chianti – den 40 km lange Chianti Classico zone mellem Toscanas hovedbyer, Firenze og Siena. Her finder vi nogle af de områder som blev inkluderet i afgrænsningen af den oprindelige Chianti inddeling fra 1716, og som i dag lægger navn til de bærende kommuner i Chianti Classico – som f.eks. Radda, Castelina og Gaiole.

Sidstnævnte kommune, i den sydlige del af Chianti Classico, rummer mange af zonens mest ikoniske producenter som f.eks. Castello di Brolio, Castello di Ama og ikke mindst Rocca di Montegrossi.

I aften har vi fornøjelsen af at kunne dykke ned i sidstnævnte producent – Rocca di Montegrossi. Husets ejer, Marco Ricasoli- Firidolfi deler både navn og slægt med familien Ricasoli, som mere end nogen andre har været med til at skabe Chianti Classico som både vinområde og brand.

I denne meget kuperede del af Chianti Classico, holder Rocca di Montegrossi sine 20 ha. vinmarker i 300-500 meters højde. Markerne er fordelt på både Chianto Classico, Chianti Classico Riserva/Gran Selezione samt såkaldte ”supertoscanere” på Cabernet, Merlot men også mere ukendte og indfødte druer som Pugnitello.

Rocca di Montegrossi laver desuden en såkaldt ”Rosato” (rosé) på  Sangiovese, en Vin Santo på tørrede og ædelrådsangrebne Malvasia Bianca druer samt en lille produktion af olivenolie.

Under kyndig vejledning fra Viggo Langdahl (hvis efternavn måske lyder bekendt) og hans vinimport, Vitis Vinifera, vil vi i aften blive ført gennem en perlerække af vinene fra Rocca di Montegrossi.

Der er med andre ord tale om en eksklusiv smagning af forskellige vintyper og ikke mindst årgange fra en stjerneproducent i Chianti Classico.

Så hop på Vespaen og tag med Randers Vinlaugh til Slotskroen, Chianti Classico og Rocca di Montegrossi.

Medlemspris 465 kr. – gæster 665 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest onsdag den 19.april.
Skriv ”Arr. 8 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke

I dansk vintervejr med vine fra den solbeskinnede Gardasø

Gardasøen, den naturskønne norditalienske sø med det dejlige klima, besøges hvert år af mere end 500.000 danskere – men vinene derfra er ikke nær så kendte på vores hjemlige breddegrader.

Måske ikke det mest velvalgte tidspunkt til at smage vinene fra Gardasøen, men aftenens gæst, Anne Juel Christensen, gjorde sit til, at alle fik en god og lærerig aften.

Annes liv i vinens verden, hendes baggrund som ønolog og winemaker fornægtede sig ikke.

Der blev øset ud af både vin og viden på en yderst charmerende facon, så mange af medlemmerne blev kloge på både vinfremstilling, mikroklima og gærceller – ja, blev klædt på til selv at gå gang med vinfremstilling hjemme i badekarret, som Anne fortalte, at hun havde gjort.

Netop mikroklimaet er helt afgørende ved Gardasøen. Varmen fra søens opvarmning om sommeren frigøres om vinteren som sammenholdt med vinden er med til at skabe et helt specielt mikroklima.

Vinene, vi smagte, er fra den appellation, der hedder Garda Doc, og som er beliggende i den sydlige del af Gardasøen. Garda Doc breder sig ind i både Veneto og Lombardiet. Vinregioner, der er mere kendte for helt andre typer vine.

Indledningsvis smagte vi to Spumante med meget forskellige smagsudtryk.

Dette var i øvrigt også et gennemgående tema med de næste 4 hvide vine, der parvis var fra de spændende områder Lugana og Custoza – absolut et behageligt bekendtskab.

De to Bardolino vine, rosé og rød, var nok mere velegnet ved bredden af Lago di Garda end en november-aften i dansk lorte vejr, som foredragsholderen også udtrykte det.

Aftenen sluttede med Restaurant Skovbakkens dejlige buffet samt en lille vinbar, som supplerede nedenstående smageliste:

  • Garda Spumante Classico Doc
    Azienda Agricola Prendina, Cuvée Maison
  • Garda Spumante Doc
    Cantine Virgili Luigi, Pjafoc
  • Lugana Doc 2021
    Seiterre Viticolori Dal 1877, Smeralda
  • Lugana Doc 2021
    Zeni 1870, Vigna Alta
  • Custoza Doc 2021
    Azienda Agricola Gorgo, San Michelin
  • Custoza Superiore Doc 2021
    Catine di Custoza, Custodia
  • Bardolino Chiaretto Doc 2021
    Guerriere Rizardi, Keya
  • Bardolino Montebaldo Doc 2020
    Villabella, Moriongo

Vinlaughet nød en aften med nogle af Vinovas egne favoritter

Vi havde i bestyrelsen i Randers Vinlaugh fået den fantastiske idé, at invitere den danske vinimportør Vinova til Randers og så selv lade Vinova bestemme, hvilke vine de ville præsentere, altså nogle af deres egne favoritter. 

Det skulle vise sig, at det var en god idé. 31 medlemmer havde da også tilmeldt sig til arrangementet og de fremmødte på Restaurant Tronborg fik en virkelig fabelagtig vinsmagning.

Det var Martin Jørgensen himself – en af ejerne af Vinova – som skulle præsentere os fra de vine, som han til denne aften med omhu havde udvalgt … en flot række terroir-tro, biodynamiske, økologiske, håndlavede vine fra små dedikerede vinbønder i Europa og alle lavet med så lidt intervention som muligt.

For netop dét er kernen i de vine, som Vinova forhandler. Det gjorde han godt … både den forudgående udvælgelse af vine, men også præsentationen af vinene overfor Randers Vinlaugh.

Martin havde udvalgt en række spændende vine fra både Rioja, Madrid og Toro i Spanien, Nordrhône og Loire i Frankrig, Østrig, Lombardiet i Italien samt Baden i Tyskland.

Det var alle vine, som både udfordrede, begejstrede og imponerede forsamlingen og alle præsenteret på en saglig og indleverende facon. Man kunne virkelig mærke, at Vinova virkelig har et tæt bånd til deres producenter, som alle er besøgt og flere har været leverandører hos Vinona gennem mange år.

Vinene

Samlet havde Martin valgt disse vine:

Links til mine beskrivelser og anmeldelser har du ovenover.

En af vinene – en 2011 Bourgueil Galichets fra Domaine de la Chevalerie – smagte vi blindt og Martin havde endda sat en flaske fra Salwey på højkant.

Der kom mange gode bud og jeg gættede selv på lidt Beaujolais, men at det var vin fra Loire gættede ingen. Årstallet var overraskende for de alle, for selvom det var en 2011’er, så smagte vinen utrolig frisk. Dermed vandt ingen den lille, sjove konkurrence.

Mange af medlemmerne blev så begejstret, at de endda købte nogle af vinene … vild god kvalitet og fornuftige priser.  Da vi var fordelt på flere borde, hvor flaskerne ikke bare passede med ét bord, så havde bestyrelsen valgt at skænke, hvilket blev løst til UG af Gert, Jan og Sune fra bestyrelsen.

Efter smagningen skulle vi selvfølgelig have den traditionelle menu hos Tronborg … buffet med masser af forskellige kød, salatbar og masser af tilbehør. Til maden havde Vinova valgt en spansk vin … 2020 Arenisca Paraje Los Pilones fra vinhuset Cantalapiedra Viticultores.

Bourgognesmagning med Theis Vine inkl. en udsigt til Randers Skyline

Med en smuk udsigt til Randers skyline fra 3. sal hos Dansk Revision fik 40 tilmeldte medlemmer af Randers Vinlaugh torsdag aften den 29. september en bourgognesmagning anført af Søren Haumann Jensen fra Theis Vine.

Dansk Revision havde velvilligt lagt lokaler til den lille smagning og sammen med Jyske Bank også sponsoreret lidt tapasinspireret mad lavet af kantinedamen Lene. Derfor lagde Dansk Revisions partner Mads Anker Jensen også ud med kort at fortælle lidt om revisionsfirmaet.

Men så gav laughets formand Leif Bundgaard så ordret videre til Søren Haumann Jensen, som til denne smagning havde fokus på lidt forskellige vine fra Nicolas Potel … både hans negocianthus Maison Roche de Bellene samt hans eget hus Domaine de Bellene.

Søren gjorde det bare rigtigt godt … har en fortid som tjener på en række gode restauranter, men har også en meget stor viden om vin, hvilket de 40 medlemmer virkelig fik nytte af denne aften.

Vinene

Vi smagte samlet 7 forskellige vine, men den sidste vinvar dog ikke fra Nicolas Potel, men vinhuset Domaine Comte Senard … for som Søren sagde, så skal der jo en Grand Cru vin til i en vaskeægte bourgognesmagning.

Søren havde endda lavet og trykt et flot program med alle aftenens vine, som var:

Som vanligt har jeg linket til mine beskrivelser og anmeldelser ovenover.

Derefter var der høflig selvbetjening til en buffet med Lenes bedste tapasbord og det virkede til, at alle var meget tilfredse med maden og nød dertil én af vinene fra selve smagningen som madvin.

Som vanligt slutter vi med lidt fotos fra aftenen.

Storsnakkende Kristian Ishøy fra D’Wine førte os igennem det anderledes Spanien

Undskyld på forhånd sagde den storsnakkede og -skrydende alkohol-ninja Kristian Ishøy fra D’Wine i Aalborg. Det var måske også med rette, for den altid underholdende vinimportør, vinbarejer og nylige singlefyr skød med skarpt i alle retninger hele aftenen … det vender jeg tilbage til.

Det skete til seneste vinsmagning i Randers Vinlaugh, hvor vi dog inden Kristian Ishøy fik ordet, var kommet godt igennem vor helt traditionelle generalforsamling, der atter i år blev ledet af advokat Palle Svendsen.

Undervejs fik formanden Leif Bundgaard berettet om de 9 smagninger, som sidste regnskabsår – fra 1. juni 2021 til 31. maj 2022 – bød på.

Kasserer Houlberg berettede om regnskabet, der viste et rekordstort underskud på hele 31.990,10 kr., som dels skyldes, at laughet jo ikke opkrævede kontingent for 2021/22, da året før jo kun bød på 3 smagninger.

Men ét kontingent for to regnskabsår sammenholdt med 12 smagninger i perioden inkl. en planlagt og dyr jubilæumsfejring medførte underskuddet. Laughet står dog fortsat stærkt med en egenkapital på 15.551,77 kr. og således rustet til nye smagninger, som nu fx denne aften med D’Wine.

Laughet takkede også Svend Pedersen for hans ihærdige arbejde i bestyrelsen. Svends rolle bliver fremadrettet overtaget af Gert Ebbe Christiansen som nyt bestyrelsesmedlem. På revisorposten var der genvalg til Bent Just, mens Kurt Møller Pedersen har påtaget sig rollen som revisor suppleant.

Derefter gik ordet over til Kristian Ishøy … og det greb han fluks og slap det stort set ikke de næste par timer. For som jeg skrev i starten, så skød han med skarpt i alle retninger hele aftenen. Men det var dog mest med hans stor faglige viden om vin … og selvfølgelig aftenen spanske vine. 

Det var – som vi har oplevet et par gange tidligere – tilsat en stor portion nordjysk lune, drillerier, provokationer og al mulig andet. Som tidligere var Kristian total-AD-HD-hopla, så atter blev en aften fyldt med røverhistorier, fortællinger om vinbaren, salg af vin, besøg på vingårde og vinmesser, Toblerone vin (Amarone) damer, Mokaj samt meget andet mellem himmel og jord.

Vinene 

Under generalforsamlingen havde vi fået en lille Cava, som Kristian – helt beskedent – fortalte, han havde selv har været med til at udvikle sammen med Salvi Moliner fra cavahuset Oriol Rossell.

Samlet smagte vi disse vine:

Et par af vinene havde jeg smagt før … The Cup and Rings Albariño samt Safrá fra Celler del Roure, så der har jeg bare linket til tidligere anmeldelser af vinene … resten er nu også lagt ind 🙂

Samlet kom vi godt igennem mange området i Spanien … helt uden at ramme de kendte områder som fx Ribera del Duero, Rioja og Priorat, men fik også smagt nogle druer, som vi ikke før er stødt på.

Efter den lange talestrøm fik Bistroteket så ordet … eller fik sat aftenens ret på bordet, en lækker oksefilet med bagte spidskål, forårsløg,  kartofler og sauce … dejlig ovenpå 10 spanske vine.

Madvinen blev en af vinene fra smagesættet, nemlig Condado Tinto Selección fra Señorío de Rubió.

Som vanligt slutter vi med at par fotos fra aftenen.