Nordrhône smagning med Bichel Vine

Årets sidste vinsmagning i Randers Vinlaugh blev et sandt tilløbsstykke, hvor hele 47 medlemmer havde tilmeldt sig … nok fordi emnet med vine fra det nordlige Rhône altid er populært og samtidig skulle præsenteres af Bichel Vine.

Der havde godt nok været et par små ændringer i programmet, for dels var Sparekassen Danmark ikke færdig med deres ombygning af banklokalerne på Østervold og derudover havde Bichel meddelt, at vort gamle medlem Anders desværre ikke kunne komme.

Derfor var smagningen i sidste øjeblik flyttet til Restaurant Tronborg og Anders i stedet afløst af Thomas, som er Bichel Vines butikchef i Malling og faktisk netop lige var hjemvendt fra NordRhône … så et par gode alternativer … når det skulle være.

Fra bestyrelsen var det Jan, der havde stået for planlægningen af vinsmagningen, så han bød også velkommen og overlod derefter så ordet til Thomas, der langsomt – men sikkert – førte os igennem aftenens 8 udvalgte vine … 2 hvide og så 6 røde Syrah vine.

Vinene

Men sikke vine og samlet blev det et felt, som så sådan her ud:

Jeg har linket til mine egne beskrivelser og anmeldelser af alle vinene. Men vi fik et godt indblik i vinene fra Nordrhône … og smagte også noget af det bedste, som området kan byde på både fra små producenter og det helt store E. Guigal foretagende.

Det blev endda forstærket af, at Bichel Vine havde medbragt et sæt af de lækre Zalto glas, som lige løfter smagsoplevelsen og nærmest står i skærende kontrast til Tronborgs små shot-vinglas.

Inden maden rundede vor nye formand Rune smagningen af og kunne fortælle, at Randers Vinlaugh allerede lige om lidt … i starten af december sender et nyt program ud for 1. halvår 2024 og det kan I godt begynde at glæde jer til, for det bliver også spændende.

Derefter gik turen ind i selve restauranten, hvor den sædvanlige Carving Buffet ventede … helt som vanligt med masser af kød samt tilbehør og dertil madvinen, som var den allerede smagte Syrah les Monestiers IGP fra Domaine les Bruyères.

Så samlet endnu en god smagning i Randers Vinlaugh.