Sydafrikansk smagning med Valuewine

Arne fortæller om Sydafrikanske vine

Torsdag den 24. januar tog Randers Vinlaugh hul på smagningerne i 2013 med en Sydafrikansk smagning. Det skete i “klublokalerne” i Jyske Bank, hvor 34 forventningsfulde medlemmer var mødt op for at smage lidt druesaft fra det sydlige og solrige land. Smagningen var lagt i hænderne på Valuewine fra København, og de havde sendt Arne fra Sønderborg, og han havde med akturatesse forberedt smagningen grundigt.

Arne kalder sig en ivrig amatør, og med sloganet “Din vin til hverdag og fest – Arne er bedst”, så præsenterede Arne os grundigt for 9 Sydafrikanske vine samt en mængde oplysninger omkring vinsmagning i øvrigt. Og slaget blev ligeledes grundigt styret af Arne, som havde medbragt en klokke, og dennes insisterende ringen skulle dæmpe de 34 medlemmers ivrigt debat … når næste vin skulle præsenteres eller Arne skulle have ordet.

Vi fik et godt indtryk af vine fra Sydafrika, og vi kom rundt i forskellige vine, alle på forskellige druer. Her lige en liste over de 9 vine, som blev smagt denne aften:

  1. 2010 Rudi Schulz, Sauvignon Blanc, Elgin, Sydafrika
  2. 2010 Paul Cluver, Chardonnay, Elgin, Sydafrika
  3. 2009 Paul Cluver, Pinot Noir, Elgin, Sydafrika
  4. 2008 Bilton Wines, Pinotage, Stellenbosch, Sydafrika
  5. 2008 Rudi Schulz, Syrah, Stellebosch, Sydafrika
  6. 2008 Le Riche, Cabernet Sauvignon Reserve, Stellenbosch, Sydafrika
  7. 2008 Raka, Barrel Select Merlot, Overberg, Sydafrika
  8. 2009 Post House, Penny Black, Stellenbosch, Sydafrika
  9. 2007 Raka, Quinary, Overberg, Sydafrika

Jeg har – som sidst – linket til mine anmeldelser af vinene. Meningerne omkring vinene var lidt forskellige, og jeg kunne også høre, at der var nogle vine, som var mere efterspurgte end andre.

Efter endt smagning kunne Arne lette stemmebåndet, for der var det tid til lidt buffet … og traditionen tro. De to, tro medlemmer … og Jyske Bank ansatte … Gert og Ulrik havde forberedt pølsebord og et par supplerende retter, så ingen gik hverken sultne eller tørstige hjem. Så er det i hvert fald deres egen skyld.

Arne gør klar til næste vin

Akuratesse i skænkningen

Endelig tid til buffet