Referat fra aften med vine fra Tyskland & Alsace v/Leif Bundgaard

Leif Bundgaard fortæller om Alsace

Torsdag den 21. februar var 42 forventningsfylde deltagere mødt op på Restaurant Slotskroen for at høre formand Leif Bundgaard fortæller om vine, vinoplevelser og de dejlige områder i henholdsvis Tyskland og Alsace, samt selvfølgelig – ikke mindst – at smage de dejlige vine fra de nævnte områder. I indbydelsen har laughet skrevet, at temaet var Tyskland og Alsace – modsætninger og ligheder og det kom bestemt til udtryk i de flotte vine, som Leif alle havde medbragt direkte fra producenterne i de to lande. Arhhh, en enkelt vin var vistnok købt herhjemme, men ellers direkte fra producenterne.

Og Leif førte os sikkert gennem vinene fra Tyskland og Alsace. Efter en cremant som velkomst kom vinene i par … rent druemæssigt, dvs. først 2 vine på Sylvaner, 2 vine på Pinot Blanc, 2 vine på Riesling samt 2 vine på Pinot Noir … selvfølgelig fra hver sit land. Her oversigt over de smagte vine:

  1. N.V. Cave de Beblenheim, Crémant d’Alsace Brut Heimberger Blanc de Noirs, Alsace
  2. 2010 Weingut Hans Wirsching, Iphöfer Julius-Echter-Berg Silvaner Großes Gewächs, Franken
  3. 2011 Domaine Ostertag, Les Vieilles Vignes de Sylvaner, Alsace
  4. 2011 Weingut Bercher, Burkheimer Feuerberg Weisser Burgunder Großes Gewächs, Baden
  5. 2011 Domaine David Ermel, Pinot Blanc, Alsace
  6. 2011 Weingut Reinhold Haart, Goldtröpfchen Riesling Großes Gewächs, Mosel
  7. 2010 Domaine Agapé, Riesling, Grand Cru Osterberg, Alsace
  8. 2009 Karl H. Johner, Blauer Spätburgunder, Baden
  9. 2008 Domaine Bott Geyl, Pinot Noir Les Galets Oligocène, Alsace
  10. 2011 Domaine Agapé, Expression Pinot Noir, Alsace

Jeg har – som sidst – linket til mine anmeldelser af vinene, dog er linket til Johner vinen til et ældre blogindlæg, hvor jeg alene gav vinen 5 Thumbs Up. I dag havde jeg nok givet vinen 6 Thumbs Up, da den – sammen med Reinhold Haarts Goldtröpfchen Riesling GG var aftenens bedste oplevelser. Sikke en næse, den spätburgunder da har … det er ganske imponerende. Generelt var det nogle fantastiske vine, som den gode Leif havde valgt, og stemningen var – som sædvanlig – også rigtig god.

Stor tak for Monsieur Bundgaard for et godt foredrag.

Efter smagningen diskede Restaurant Slotskroen op med en – som sædvanligt – dejlig buffet, og madvinen var vin nr. 10 Expression Pinot Noir fra Domaine Agapé. Alt i alt en kongeaften i Randers Vinlaugh. Som vanligt til sidst lidt fotos fra aftenen:

Alsace og Tyskland 1

Alsace og Tyskland 2

Alsace og Tyskland 3

Alsace og Tyskland 4