Bourgogne smagning på Norsminde Kro

I idylliske og naturskønne omgivelser ved hav og fjord ligger Norsminde Kro. En meget gammel kro, hvis historie går mere end 300 år tilbage. Tidligere var den kendt som udflugtsmål, gedigen kromad og stegte ål. Den nuværende indehaver og køkkenchef Søren Pedersen overtog kroen for ca. 10 år siden, og han har løbende udviklet stedet til at være et af landets allerbedste gourmetspisesteder.

Med basis i naturen lige uden for døren samt omegnens gårde har Søren Pedersen og hans stab skabt en gourmetrestaurant baseret på egnens bedste produkter. Kroen høster højeste udmærkelse i de danske spiseguider og ligeledes i mange avisanmeldelser. Inspiration henter Søren på mange rejser til bl. a. Frankrig og Spanien, men det er altid med afsæt i at mad skal smage af noget og være lavet af de bedste råvarer.

Torsdag den 24. september 2011 tog Randers Vinlaugh til Norminde Kro for at få en Bourgogne-smagning og en gastronomisk oplevelse helt i særklasse.  Efter næsten en times køretur startede vi aftenen i Norsminde Kro’s berømte vinkælder, der udover at være fantastisk hyggelig også er i besiddelse af et af landets mest respekterede og bredeste vinkort.  Søren Pedersen importerer selv vine fra ”vinens vugge” og kommenterede de 4 hvide og 4 røde Bourgogne-vine, som vi kom igennem sammen med lidt små appetizers. Nam nam. Det var en fantastisk hyggelig kælder, og det virkede som om laughets medlemmer også befandt sig godt i kælderen.

Efter smagning bevægede vi os ovenpå i restauranten, hvor der blev serveret en aftenbuffet med 5 forretter bestående af små klassikere og de nyeste trends – efterfølgende en smagfuld hovedret serveret ved bordet samt et udvalg af kroens oste. Der kom også gode vine til maden … selvom det ikke var mere bourgogne.

Også et tak til den anonyme sponsor, som gav et meget generøst og flot sponsorat, som muliggjorde turen. Det var en dejlig aften.