Den ny kontra den gamle vinverden v/Jørgen la Cour-Harbo

Torsdag den 27. oktober 2011 havde Randers Vinlaugh besøg af vinjournalisten Jørgen la Cour-Harbo fra Ålborg, som skulle causere bredt om, hvad der helt aktuelt rører sig i vinverdenen. Med baggrund i sin journalistiske uddannelse, fortalte han levende om vin og sit syn på vinhandel, forbrug og drikkemønstre m.v. Jørgen la Cour-Harbo er en erfaren vinmand, der i mere end 25 år har skrevet om vin i dagbladet NORDJYSKE Stiftstidende. Han har leveret flere tusinde artikler om vin, holdt mange vinforedrag og smagninger samt besøgt stort set alle vinområder i verden. De mange besøg ude hvor vinen gror, har i de senere år resulteret i ca. 250 tv-udsendelser på tv-stationen 24NORDJYSKE.

Jørgens mange rejser i vindistrikterne har også givet ham et godt grundlag for at følge den såkaldte nye vinverden, der er blevet tilgængelig i de seneste 25 år. En basisviden der giver et godt grundlag i vurderingen af forskellene i både de ny og gamle vinregioner.

Til fortællinger skænkede Jørgen la Cour-Harbo de medbragte vine sætvis, således at der i det ene glas var en fra Europa og i det andet en oversøisk vin. På den facon kom vi langt rundt i verden, og der var således rig lejlighed til at smage forskellen på klassisk vin og vin fra den nye verden mod hinanden i en række kombinationer.

Det hele blev holdt på MacAle, hvor vi afsluttede aftenen med dejligt oksekød, kartoffelvarianter, sauce samt salatbar.