Så kom sæsonen i gang … med generalforsamling og forsinket italiensk smagning

Selvom vi i Randers Vinlaugh egentlig havde tyvstartet den nye sæson 2021/22 med en lille tysk smagning i juni, så fik vi den torsdag den 26. august sat rigtig i gang … efter det ordinære program.

Altså en rigtig sæson, for 2020/21 sæsonen blev mest forsinket og ødelagt af corona. Men nu var vi i gang igen og denne gang havde Jesper Stærmose fra Arbejdernes Landsbank venligt åbnet dørene og lagt lokaler til, så vi kunne få skudt sæsonen i gang … og måske også lidt nysgerrig for, hvad der sker i vores efterhånden gamle vinlaugh. 

Denne aften bød dog også på forsinkelser for de 42 tilmeldte medlemmer, da aftenens hovedpersoner i form af importør Michael Magnusson fra firmaet Italienske Vine & Delikatesser og vinmager Gianluca Ceschi fra vinhuset Agricola Franchini di Giuliano Franchini blev forsinket en times tid.

Men det rådede Michael Magnusson nu bod på, ved at lave en fantastisk italiensk aften med 9 vine suppleret af en servering af en italiensk specialitet til hver vin … fuldstændig afstemt. For Michaels firma Italienske Vine & Delikatesser handler jo nemlig også – som navnet jo også siger – med  både italienske oste og charcutteri … dette vender jeg straks tilbage til.

Generalforsamlingen

Men én ting startede punktligt, og det var selvfølgelig den traditionsrige generalforsamling. Men forinden bød Jesper Stærmose fra Arbejdernes Landsbank og hjertelig velkommen og fortalte lige lidt om banken og ham selv.

Som altid skal der mousserende vin i glasset til en generalforsamling i Randers Vinlaugh og det blev fint løst af en Letargo Nuit Noire Vino Spumante Riposato in Grotta fra Cantina del Ciabot i Piemonte … heldigvis leveret i forvejen fra Italienske Vine & Delikatesser.

Vanen tro blev Palle Svendsen valgt som dirigent og klarede – som han gør hvert år – også opgaven til perfektion. Men denne gang blev formandens beretning noget kortere end normalt, da regnskabsåret kun omfattede 3 smagninger og der blev endda slet ikke sendt et program ud for 1. halvår 2021 på grund af corona.

Ellers var der ikke så megen slinger i valsen … man klappede af de faste punkter, hvor der var genvalg til både Jan Jørgensen og Ulrik Houlberg Iversen til bestyrelsen, genvalg af revisor samt suppleant, mens regnskabet for året også var påvirket af corona og viste et overskud på 10.450,10 kr. og dermed større end normalt.

Grundet de få arrangementer, så havde bestyrelsen besluttet, at der ikke blev opkrævet kontingent for eksisterende medlemmer for 2021/22, hvilket også – på efterbevilling – blev godkendt.

Der var ingen indkomne forslag, men under eventuelt, så var der spørgsmål omkring det kommende arrangement 4, som bestyrelse netop om morgenen havde meldt udsolgt og lukket for flere tilmeldinger til stor ærgrelse for mange.  

Som formanden fortalte, så er det selvfølgelig også noget, som ærgrer os i bestyrelsen, da vi forsøger at gøre vores bedste for, at alle medlemmer altid er tilfredse og kan deltage i alle vore arrangementer.

Når det er sagt, så er det imidlertid ikke altid så let, da deltagerantallet til vore arrangementer svinger utrolig meget. Kigger vi på de seneste 3 sæsoner, så har deltagerantallet svinget mellem 24-56 pr. arrangement og de 56 var ved den store sommersmagning på Hotel Randers i 2018.

Havde vi set, at vi fik så mange tilmeldinger til arrangement 4, så havde vi selvfølgelig også disponeret anderledes.

Imidlertid var vi rigtig komfortable med valget af Østergade 1, da vi planlagde arrangementet og endda af flere årsager. Vi synes punkt 1, at valget af Østergade 1 var oplagt, da vi synes, at vi skyldte Østergade 1 lidt efter vi to gange i streg havde aflyst vores store sæsonafslutning på restauranten – her var i øvrigt under 40 tilmeldte.

Derudover var vi klart overbeviste om, at de 56 pladser på restauranten var tilstrækkelige ovenpå COVID-19 pandemien … endda så sikre, at vi ikke engang havde skænket det en tanke, at skrive om begrænsningen i vor indbydelse.

Set i bagspejlet, så kunne vi måske ha’ gjort det anderledes. Vi kunne ha’ valgt et større sted …  ha’ skrevet om adgangsbegrænsningen, men det var – indrømmet – slet ikke inde i vores mindset.

Derudover kunne vi måske også – ved valg af en restaurant med 56 pladser – ha’ lavet et system, som enten tilgodeså medlemmer med høj anciennitet eller måske de medlemmer som har været mest flittige i deltagelse?

Det gjorde vi ikke, for i Randers Vinlaugh skal der jo helst være plads til alle. Det positive er dog, at vi nu har fået bevist, at vores vinsmagninger er populære … så meget, at der næsten er kamp om pladserne.

Derudover er vi den gunstige situation, at der fortsat er masser af pladser til de to næste smagninger, hvor du faktisk får lige så meget for pengene, som i arrangement 4 … blot med andre temaer.

For god ordens skyld skal vi dog nævne, at der til arrangement nr. 2 er begrænsning med 40 pladser, mens Restaurant Tronborg har rigeligt med plads til alle i arrangement 3.

Vinsmagningen

Derefter var vi klar til vinsmagningen, men lidt ekstra Spumante hjalp en smule på ventetiden, men så dukkede Michael Magnusson og vinmager Gianluca Ceschi endelig forpustede op og gjort klar til den helt store italienske aften. De var ikke alene, for Michael havde allieret sig med stort set hele familien, så man virkelig kunne servicere medlemmerne i vinlaughet.

Vi fik virkelig en smagsprøver på italienske delikatesser … en til hver vin og vinmæssigt blev det en rigtig Veneto aften, hvor de fleste vine var fra det hus, som Gianluca Ceschi repræsenterede, nemlig Agricola Franchini di Giuliano Franchini.

Vi smagte i denne rækkefølge disse vine:

  1. 2019 Franchini, Vino Bianco Secco Cool White, Veneto, Italien
  2. 2019 Corte Quaiara, Pinot Grigio Amphora, Veneto, Italien
  3. 2009 Corte Quaiara, Spumante Metodo Classico Cuvée Saccomani-Veneri Brut, Veneto, Italien
  4. 2016 Franchini, Valpolicella Ripasso Classico Superiore Mirabelle, Veneto, Italien
  5. 2017 Franchini, Valpolicella Classico Superiore Sedèse, Veneto, Italien
  6. 2016 Franchini, Azzardo, Veneto, Italien
  7. 2015 Franchini, Amarone della Valpolicella Forlago Passione, Veneto, Italien
  8. 2013 Franchini, Amarone della Valpolicella Classico Riserva Costa d’Angelo, Veneto, Italien
  9. 2018 Franchini, Recioto della Valpolicella Monte Marognin Vigne Eroiche, Veneto, Italien

Jeg har som vanligt linket til mine egne beskrivelser af vinene og undervejs blev de enkelte vine kommenteret af både Gianluca Ceschi og Michael Magnusson. 

Maden

Italienske Vine & Delikatesser leverede en totaloplevelse til os, ved at de 9 små retter var tilpasset de 9 vine … og derudover serverede de nogle virkelig lækre brød.

  1. Fresh Lessinia Caciotta ost med akaciehonning fra Corrado 
  2. Porchetta fra Corrado og hertil karamelliseret rød pepperfrugt 
  3. Parmesanost 30 måneder gammel med akaciehonning fra Corrado Benedetti
  4. Monte Veronese ost 12 måneder gammel med amarone gelé
  5. Bresaola med olie og revet parmesan
  6. La Corposa tørret svinekød modnet i Amarone med italiensk syltetøj  Frutti di Bosco
  7. Redvino extra ost modnet 12 måneder i Amarone med akaciehonning fra Corrado Benedetti
  8. Nobile skimmelost modnet i chokolade og rum og hertil gelé af mørk øl og kakao 
  9. Veja skimmelost modnet 8 måneder i hvidvin med akaciehonning fra Corrado Benedetti

Hvor smagte det godt og flere medlemmer var interesseret i at købe nogle af delikatesserne. Du kan finde flere oplysninger på Italienske Vine & Delikatessers hjemmeside … eller bare kontakte Michael.

Samlet en fantastisk aften i Randers Vinlaugh … lidt anderledes og måske sluttede vi også en tak senere end normalt … men det var helt sikkert en fin italiensk aften. 

Vi slutter med lidt stemningsbilleder: