Smagning af cool climate vine fra Vestaustralien med Vesterstrøm Vine

Torsdag den 21. marts havde Randers Vinlaugh besøg af Henrik Vesterstrøm fra Vesterstrøm Vine i Birkerød til en smagning af vine fra det vestlige Australien … et cool climate område. 

Besynderligt nok var der kun tilmeldt 19 deltagere til arrangementet, så der var omvendt mange medlemmer, som gik glip af en rigtig god og hyggelig vinsmagning med rigtigt dejlige vine. Til gengæld fik de fremmødte smagt 9 lækre vine samt et fremragende foredrag af Henrik Vesterstrøm.

Henrik fortalte grundigt om hans forkærlighed for det vestlige Australien og de store forskelle i forhold til det sydlige, der jo nok mest er kendt for konsumvine fra de helt store vinerier som Accolade Wines, der laver Hardy vine o.s.v.

Faktisk laves 90% af alle vine af 10 store vinhuse, men sådan er det ikke i Vestaustralien, der er præget af mindre og helt selvstændige  producenter …. og 4 af dem skulle vi denne aften smage vine fra.

Vinene

Vi skulle nemlig smage 9 vine fra 4 forskellige producenter og sammenlagt kom vores smageprogram til at se sådan her ud:

Vesterstrøm Vine havde også taget nogle gode tilbudspriser med på vinene … og det var der flere, som benyttede sig af. Vinene leveres til en samlet adressse, nemlig Jyske Bank, Tronholmen 5 og i skrivende stund forventes de modtaget der den 26. marts.

Jeg har- som vanligt – linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene på Houlbergs Vinblog.

Efter smagningen serverede Randers FC Konference en fin buffet med god kød, salat og kartofler … og så blev vi også mætte … så det blev dermed samlet set en dejlig aften.

Som vi plejer, så slutter vi med lidt fotos fra aftenen.