Mein Gott, Spätburgunder kan være himmelsk !!!

Tyskland er en af verdens mest spændende vinregioner med nogle af de mest spektakulære terroirs i verden: Stejle skråninger med vidt forskellige undergrunde langs Rhinen, Mosel, Nahe eller andre af landets floder. Mens Tyskland i mange dekader har været kendt for sine frugtige og søde vine, er der i de sidste 10 år sket en revolution indenfor produktionen af tørre vine og rødvine. Bag denne står en gylden generation af talentfulde unge producenter, der synes fast besluttet på at lave vine, som kan matche verdens største, et mål som de er kommet meget nær i de sidste par årgange.

Kvalitetsniveauet har aldrig været højere, og år for år vokser antallet af producenter, der ikke skyder genveje, men tager alle nødvendige skridt for at skabe de bedst mulige vine. Belønningen kan ses og måles på den store nationale og internationale anerkendelse og efterspørgsel, der gør, at vinene mange steder skal allokeres meget strengt og ofte er udsolgte, inden vinen fyldes på flaske.

I de seneste år har den store tørre tyske Riesling gennemløbet en forrygende renæssance, og ligeledes stormer også de røde Spätburgundere (Pinot Noir) frem. Kvaliteten af de seneste årgange havde vi ikke troet mulig for bare få år siden. Bevisførelsen overlader vi til de førende producenter Becker, Diel og Keller støttet af Schäfer-Fröhlich.

I Randers Vinlaugh lavede vi en grundig test af de tyske vine. Det skete til en vinsmagning torsdag den 28. oktober hos Dansk Revision, hvor vi havde besøg af Tom Pedersen fra ATOM Wine, som er én af landets førende importører af tyske vine. Vi smagte selvfølgelig nogle fantastiske riesling, men derudover smagte flere  spændende og fantastiske spätburgundere, herunder Becker Pinot Noir Tafelwein, som 7 år i træk af Gault Millau er kåret som årets bedste rødvin i Tyskland. Prisen er opsigtsvækkende, men da der er tale om en af de største vine på Pinot Noir udenfor Bourgogne, giver det måske alligevel mening. Hvor om alting er, så er det en sensationel vin.

Her en oversigt over de smagte vine:

  • 2004 Diel, Sekt Brut Reserve Cuvee “Mo”
  • 2007 Müller-Catoir, Riesling
  • 2007 Schäfer-Fröhlich, Riesling Schlossböckelheimer
  • 2007 Leitz, Alte Reben Berg Schlossberg Riesling
  • 2007 Kühling-Gillot, Riesling GG “Pettenthal”
  • 2007 F. Becker, Spätburgunder “B”
  • 2008 Keller, Spätburgunder “Burgel/Felix”
  • 2007 Diel, Pinot Noir ”Fass 80” (1,5 l)
  • 2006 Becker, Pinot Noir Tafelwein

Dansk Revision lagde lokaler til, og var også vært ved en bid brød efter vinsmagningen. Alt i alt en fantastisk aften.