Pinot Noir med Bækkelund Vine hos Restaurant NOK

Torsdag den 17. september var der atter samling i Randers Vinlaugh og denne gang med temaet europæisk Pinot Noir anført af den sjove Dan Magnussen fra Bækkelund Vine som dirigent.

Der var 30 medlemmer, som var mødt op … tiltrukket af temaet eller måske, at vinsmagningen var henlagt til Restaurant NOK, som drives af laughets medlem Mark Wilhelmsen. For alle os madglade fik virkelig en helt fantastisk oplevelse.

Vinmæssigt var smagningen koncentreret om Pinot Noir fra Tyskland, Alsace og Bourgogne. Alle vinene havde Dan Magnussen ikke selv i sortimentet hos Bækkelund Vine, men var købt specielt til lejligheden og det betød, at smageprogrammet kom til at se sådan her ud … et broget felt i pris og kvalitet:

Selve smagningen var henlagt til et tomt butikslokale i centeret og det fungerede super. Så kunne vi efterfølgende tage vores glas med hen i restauranten, hvor maden så var klar.

Dan Magnussen fortalte generelt om Pinot Noir fra de forskellige områder, men havde selv valgt ikke at fortælle om de forskellige vinhuse, som vi skulle smage vinene fra. 

Der var selvfølgelig også mulighed for at bestille de smagte vine, og Dan fortalte, at han var kørende i en Ford Transit, men brændende ønskede sig en Maseratti, hvilket vi lige skulle tage hensyn til, når vi lavede vores bestillinger.

Den sidste af vinene smagte vi blindt … men ingen gættede, at det var en Grenache baseret vin fra Spanien. Der kom ellers mange sjove bud lige fra Rumænien til Grønland, men vinen havde det også lidt svært efter en 1. Cru god Bourgogne, som vel også ret beset var aftenens bedste vin.

Som vanligt har jeg til mine beskrivelser og anmeldelser af alle vinene.

Da vi var færdige med vinene så var der mad. Allerede under smagningen havde vi fået et lille hint om, hvad der ventede os, for brødet til vinsmagningen var – for at sige del mildt – outstanding, ja faktisk noget af det bedste brød, som jeg har fået i mands minde.

Og maden i restauranten efterlevede brødets solide løfter … en superlækker buffet med 5-7 slags kød, fantastisk salatbord med alt til den slanke mand/kvinde, men også kartofler, sovs mm til de ikke fedtforstrækkede. Den stakkels Baron von Maydell Spätburgunder fra Siegbert Bimmerle havde som madvin ualmindeligt svært ved at følge med maden, som denne aften var i topklasse.

Jeg skal vist selv snart besøge Restaurant Nok igen. Tak til Mark for at lægge lokaler til og for den fremragende mad. Som vanligt slutter vi med lidt fotos fra smagningen.