Generalforsamling og eksklusiv Pomerol smagning

Torsdag den 28. august var vi til generalforsamling og efterfølgende Pomerol smagning i Jyske Bank i Dytmærsken. Pomerol smagningen omfattede 8 vine, hvoraf en (Chateau Siaurac, 2003) dog var fra nabo området Lalande de Pomerol, og som smagsmæssigt tydeligt adskilte sig fra de øvrige 7 egentlige Pomerol vine.

Næsten alle (Ch La Croix de Gay 2004, Ch Nenin 2004, Ch Beauregard 2004, Ch Clinet 2004, Ch Gazin 2004 og Vieux Ch Certain 2004) var fra det centrale kuperede og østlige område, hvor leret er højtliggende, medens en (Closerie Mazeyers 2004) repræsenterede det vestlige mere sandede og flade del. Ch La Croix de Gay, Beauregard og Gazin var meget kraftige, frugtige og bløde, medens Ch Nenin, Clinet og Vieux Certain var med mere bid og syre, men ligeledes fyldige, kraftige og med potentiale til flere års henlæggelse.  Closerie Mazeyers god til maden, men nok den svageste af vinene.

Alt i alt spændende vine, som man ikke så ofte smager. Indkøbsprisen (udlandet) lå i niveauet 100,- til 550,- kr pr. flaske.