Smagning af New Zealandske vine

De sydligste vinmarker i verden finder man i New Zealand. Klimaet er betydeligt koldere end i Australien – der er også 2.000 km til fastlandet – og mange steder minder det om det vejrlig, man finder i Bourgogne. Det er nok især Sauvignon Blanc, der har sat New Zealand på verdenskortet, men der er faktisk plantet flere hektar med Chardonnay og Müller-Thurgau. Også de røde druer Cabernet Sauvignon og Pinot Noir findes hyppigt i New Zealand.

Torsdag den 24. februar havde laughet besøg af kok og sommelier Jacob Dahl Andersen fra vinfirmaet Estwine. Jacob, som ejer Estwine, har en fortid på toprestauranter i mange lande, herunder flere Michelin restauranter som eksempelvis Søllerød Kro. I dag arbejder Jacob fortsat som kok, men forsøger samtidig med Estwine at udleve en ambition om at skaffe danske forbrugere den gode vin fra små håndværksorienterede og up-coming vinbønder i hele verden.

Det blev en fabelagtig aften, og Jacob fortalte levende om vinene, mad og meget andet.