Cru’erne i det sydlige Rhône – med Hans Peter fra Jysk Vin

Randers Vinlaughs arrangement nr. 3 i efterårssæsonen var Rhône-smagning, som Jysk Vin forestod med Hans Peter Knudsen som foredragsholder i AMKA’s smagelokale. I alt skulle 8 vine med en supplerende madvin præsenteres for de fremmødte 46 medlemmer.

Det blev til en hyggelig aften, hvor Hans Peter var en god fortæller og man kunne høre, at han var stedkendt med flere af de vinhuse, som vi smagte vine fra. Også flere af klubbens medlemmer kunne snakke med om vinene.

Vi startede med en dejlig frisk Côtes du Rhône Blanc 2016 fra Domaine de la Janasse og gik så over til de røde vine med start i Rasteau, Les Touilleres 2014 fra Domaine La Colliere. Den tredje vin Cairanne, Villages La Brunote 2014 fra Domaine Alery, hvilket fik diskussionen i gang om vinen var OK, idet den smagte/duftede forskelligt fra en flaske til en anden.

Aureto Cuvèe Maistrale 2013 fra Domaine Aureto var en vin, der var frugtpræget, med 1/3 fadlagret og 2/3 på ståltank. Beaumes de Venise 2014 fra Domaine la Bouissiere var en dejlig let frokostvin, hvorefter vi gik over til de mere fyldige vine, startende med en Gigondas 2015 fra Domaine la Bouissiere, efterfulgt af to fra Chateneuf-du Pape årgang 2012.

Disse blev smagt op mod hinanden og var henholdsvis Cuvee Papet fra Clos du Mont-Olivet og Vieilles Vignes fra Domaine de la Janasse, begge 2 dejlige vine med stor, fylde og rund smag.

Maden var pølse fra slagter Lind og oste fra Frandsen, som smagte dejligt, ligesom der var rigeligt. Den blev serveret med en dejlig Clos St. Antonin 2015.

Her lidt flere fotos fra aftenen: