Det spanske højhastighedstog på D’Wine Bar i Aalborg

Med 110 km/t tog Kristian Ishøy en sen torsdag i september imod 36 medlemmer af Randers Vinlaugh. Forude ventede en spansk aften med den lille, ihærdige og storsnakkende ejer af den aalborgensiske vinbar og forventningerne var skruet op hos medlemmer efter et tidligere besøg i Randers.

Kristian skuffede ikke … det blev næsten ren stand-up, og medlemmerne fik således – som forventet – lidt af underholdende aften. Kristian sætter ikke sit lys under en skæppe, men ved nu også en del om vin. Han driver sin spanske vinbar i det nordjyske og har lige udvidet sit foretagende med åbning af restauranten D’Wine på den anden side af vinbaren i Algade. Derfra skulle vi også smage lidt spanske specialiteter.

Kristian var i total-AD-HD-hopla, så det blev en aften fyldt med røverhistorier, fortællinger om vinbaren, salg af vin, besøg på vingårde og vinmesser samt meget andet mellem himmel og jord. Til at bestå den kække vinmand havde han både Christine – af københavnsk herkomst – og Judith – af spansk herkomst – bag baren.

De to unge kvinder sørgede for, at vinene kom flydende i hastigt tempo og Christine for at dæmpe den gode Kristian, når han til tider blev alt for kæk.

Og der kommer mange ord ud af munden på den lille vinhandler, som allerede efter de første to vine måtte smide slipset.

Kristian snakker om alt, hvad der falder ham ind. Han kalder fx australsk shirazzzzz for blended marmelade tilsat en flaske vodka og 5 liter vand, men elsker selv Ribera del Duero. Han siger, at når han står op om morgenen, så pisser han Ribero.

Som under sidste smagning med Kristian Ishøy blev det vinmæssigt en Vuelta a España – en rundrejse i forskellige områder i Spanien.

Samlet så vinprogrammet sådan her ud:

Som vanlig har jeg linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene.

Efter 6-7 vine begyndte Christine og Judith at sætte lidt tapas på bordene, som dermed kunne nydes til de sidste vine samt madvinen La Multa. Der var både rejer, laks, charcuteri, tærter, spansk suppe med kikærter og svinekæber inden vi sluttede af med en lille, spansk kage.

Pludselig var tiden gået og bussen ventede. Formanden takkede den gode Kristian for endnu en fremragende og underholdende aften.

Vi slutter – as usual – lidt flere fotos fra aftenen.