Vinimperiet præsenterede vine fra Loire

Loire vinene
Der var først lidt skeptiske miner, tvivl, nysgerrighed og spørgsmål. Skal den smage sådan? Bjarne Jørgensen, som driver Vinimperiet i Underværket, havde også som indledning til Randers Vinlaughs Loire smagning opfordret de 43 fremmødte medlemmer om et åbent sind i tilgangen til vinene.

Netop dét gjorde måske også medlemmernes skepsis endnu større … i hvert fald var medlemmerne i starten meget stille. Men da laughets § 1 jo netop fastslår – med 7 tommer søm – at formålet jo netop er at fremme interessen for og kendskabet til vin, så var aftenen helt i laughets ånd.

Og efter de 3 hvide – som helt sikkert var specielle – så gik det betydeligt bedre med aftenens 7 Cabernet Franc baserede vine. Vi fik forskellige bud på, hvordan Cabernet Franc smager i Loire … og kan måske begynde at forstå, hvorfor disse vine i øjeblikket vinder hjerter rundt om i verdenen.

De røde vine fra Loire er ellers ikke så kendte i Danmark, men det er glimrende rødvine, som fx kunne være oplagte match til dine forårsretter eller i hvert fald næsten skriger på mad. At rødvinene fra Loire er ukendte i Danmark kan skyldes tre ting. For det første er kun hver fjerde flaske fra Loire en rødvin. For det andet eksporteres kun hver femte flaske, hvoraf 60% sendes til Storbritannien og Belgien. For det tredje er der ikke stor efterspørgsel efter rødvine fra Loire herhjemme, da vi ikke kender ret meget til vinene.

Efter denne aften er vi blevet en smule klogere på de røde Cabernet Franc vine fra Loire. Her er listen over de smagte vine:

Jeg har som vanligt selvfølgelig linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene.

Formanden takker Bjarne Jørgensen
Her takker laughets formand Leif Bundgaard aftenens vinimportør Bjarne Jørgensen for præsentationen af vinene fra Loire.

Bjarne Jørgensen fortalte lidt om vinområdet og producenterne bag de smagte vine. Vi hørte også lidt om, hvordan vinene var produceret og prisforskellene mellem vinene.

Nogle af kendetegnene ved Cabernet Franc vinene var den typiske duft af blyantstift … hvilket måske var det gennemgående træk. Vinene er samtidig mere lette, syrlige og frugtrige end fx fra Rhône. Vi smagte også Cabernet Franc, når den havde fået mere fad og var blevet afrundet mere i smagen.

Samlet en meget interessant aften … uanset om ens præference er fransk, italiensk, Amarone, australsk Shirazzz eller andet.

Efter smageprogrammets 9 vine, så bød aftenen på den traditionelle buffet på Skovbakken, hvilket altid er godt. Høj service og fin buffet. Til maden drak vi selvfølgelig mere Cabernet Franc vin i form af vinen Le Dolmen fra Domaine Jaulin-Plaisantin. Men da der var flasker i overskud, så kunne man også smage aftenens udvalg til maden.

Bjarne bød også på smagning af en ældre 2003 Château Tour Grise, Saumur Les Vigneaux for eventuelt interesserede … selvom tørsten nu efterhånden var slukket. Der var dog enkelte, som gerne ville smage denne lidt ældre sag, som i øvrigt er ganske frisk og syrerig endnu.

Vi slutter som vanlig med et par stemningsbilleder fra aftenen.

Line-up

God stemning

43 tilmeldte deltagere

Afslutningen