37 medlemmer af Randers Vinlaugh havde meldt sig til efterårets anden vinsmagning, som var henlagt til det nye og charmerende spisested Bistroteket. Der var også god grund til at dukke op, for dels diskede Bistroteket op med herlig, klassisk fransk mad og derudover havde laughet besøg af Steen Filil fra vinbutikken Den Blå Port i Århus.
Og Steen havde taget et repræsentativt udvalg af New Zealandske vine med, og fortalte dedikeret om landet, vinhistorien, de enkelte vinhuse og aftenens vine. Steen har sammen med hans kone Kirsten rejst og besøgt de fleste af producenterne, som vi smagte denne aften.
Steen har en dejlig og ukompliceret tilgang til vinene, og flere af vinene forhandler Steen endda ikke engang selv, men kommer fra importører som Philipson Wine og Laudrup Vine. Steen synes dog blot, at det udvalg han havde taget med, var det bedste udvalg af forskellige vine fra det grønne og frodige land. Sådan … herligt.
Steen fortalte, at vinen altid har fyldt i hans liv … lige fra studietiden, hvor han i efteråret plukkede druer i Frankrig og så frem til i dag, hvor han driver vinforretningen Den Blå Port i Århus. Steen har også tidligere stået bag den intime restaurant Villys Vinbar, som lå i gården bag vinbutikken, og som Randers Vinlaugh besøgte for mange år tilbage.
Vi smagte et virkelig spændende udvalg af New Zealandske vine, og her får I lige listen med vinene:
- 2014 Saint Clair Family Estate, Sauvignon Blanc, Marlborough
- 2009 Muddy Water Wines, Riesling Unplugged, Waipara
- 2010 Craggy Range Winery, Te Kahu Gimblett Gravel Vineyards, Hawkes Bay
- 2013 Ata Rangi Vineyards, Crimson Pinot Noir, Martinborough
- 2012 Neudorf Vineyards, Tom’s Block Pinot Noir, Nelson
- 2009 Muddy Water Wines, Pinot Noir, Waipara
- 2010 Felton Road Wines, Bannockburn Pinot Noir, Central Otago
- 2008 Muddy Water Wines, Sugar Daddy Riesling, Waipara
Jeg har selvfølgelig – som vanligt – linket til mine anmeldelserne af vinene.
Bistroteket leverede også en fornem præstation, dels var brødet til selve smagningen lidt udover den normale standard og menuen efterfølgende var også virkelig nam nam, nemlig først en skøn coq au vin efter af en dessert med kage, is og bær. Herligt … og bevis for, at der virkelig fås value-for-money i Randers Vinlaugh.
Vi bringer da fluks et par fotos af den dejlige mad:
Brød – hjemmebagt brød, ristede rugbrødsskriver og dyp
Coq au vin
Dessert – is, kage og bær
Sluttelig bringer vi selvfølgelig også lidt stemningsbilleder fra aftenen