Gourmetafslutning på Restaurant Østergade 1

Torsdag den 18. april markerede Randers Vinlaugh afslutningen af vinåret 2012/13 på Restaurant Østergade 1. 46 forventningsfulde medlemmer havde valgt at møde op til denne flotte gourmetaften. Lad det være sagt med det samme, vi tror ikke nogen gik skuffede hjem.

Efter en kort velkomst af formanden, var det ejerne af Restaurant Østergade 1, køkkenchef Rene Stentoft og restaurantchef Ruben Sloth, der overtog scenen og kommenterede både mad og vine. Ren råhygge og en flot menu ledsaget af 2 dejlige vine til hver ret var aftenens tema.

Appetizere bestående af råmarineret laks samt lidt andre små ting på godt brød blev sat på bordet sammen med aperitifen – en festlig spansk Cava Duc de Foix fra Penedès.

Første servering var pighvar på bund af risotto med svampe, på toppen frisk stenbiderrogn og krydderurter. Hertil blev serveret 2 tyske vine fra Weingut Bettenheimer i Ingelheim. Vinene fra Rheinhessen var henholdsvis Weissburgunder 2011 og Grauburgunder 2011 også kendt som Pinot blanc og Pinot gris.

Hovedretten var Restaurant Østergade 1’s fortolkning af den italienske klassiker saltimbocca. Kalvemørbrad omviklet med parmaskinke, nye cypriotiske kartofler, forårsløg og grønne asparges og krydderurtesauce. Den italiensk inspirerede hovedret blev selvfølgelig ledsaget af 2 vine fra Italien. Første vine fra Toscana var Banfi Centine IGT 2010 fra Castello Banfi i Montalcino og i glas nr. 2 blev skænket en Santa Sofia Ripasso 2010, Valpolicella.

Predesserten var en lækker creme brulè. Herefter desserten en vanilleis og råsyltede rabarber med rabarbermuffins, granulat af brændt rød og hvid chokolade på hvid chokoladebund. Desserterne blev ledsaget af 2 israelske vine fra Gollanhøjderne, Yarden Galilee Muscat 2010 og Yarden Heights wine gewurtztraminer 2009 – sidstnævnte er Israels svar på eiswein, men med en helt anderledes fremstillingsmetode end den traditionelle.

Næstformand Bernt Nielsen havde lavet en konkurrence, en tipskupon. På den måde blev medlemmernes vinviden testet. Flere af deltagerne var nærmest skeløjede af at kigge ved de mest velorienterede, men den nådige dommerkomite bestående af formanden og næstformanden så igennem fingre med dette. På denne måde skiftede 16 gode flasker franske og danske vine ejermand fra vinlaughet til medlemmerne.

For god ordens skyld skal nævnes, at en erfaren vindrikker, Rene Kjelde, havde flest rigtige, og det er uvist, om han kunne hente hjælp ved sidemændene.

Således sluttede en rigtig god og hyggelig aften, hvor Restaurant Østergade til fulde leverede det, man kan forvente af en toprestaurant.

Veltilpasse kan vi gå sommeren (hvis vi altså får en) i møde og vente på et spændende nyt vinår.