Vinlaughet nød en aften med nogle af Vinovas egne favoritter

Vi havde i bestyrelsen i Randers Vinlaugh fået den fantastiske idé, at invitere den danske vinimportør Vinova til Randers og så selv lade Vinova bestemme, hvilke vine de ville præsentere, altså nogle af deres egne favoritter. 

Det skulle vise sig, at det var en god idé. 31 medlemmer havde da også tilmeldt sig til arrangementet og de fremmødte på Restaurant Tronborg fik en virkelig fabelagtig vinsmagning.

Det var Martin Jørgensen himself – en af ejerne af Vinova – som skulle præsentere os fra de vine, som han til denne aften med omhu havde udvalgt … en flot række terroir-tro, biodynamiske, økologiske, håndlavede vine fra små dedikerede vinbønder i Europa og alle lavet med så lidt intervention som muligt.

For netop dét er kernen i de vine, som Vinova forhandler. Det gjorde han godt … både den forudgående udvælgelse af vine, men også præsentationen af vinene overfor Randers Vinlaugh.

Martin havde udvalgt en række spændende vine fra både Rioja, Madrid og Toro i Spanien, Nordrhône og Loire i Frankrig, Østrig, Lombardiet i Italien samt Baden i Tyskland.

Det var alle vine, som både udfordrede, begejstrede og imponerede forsamlingen og alle præsenteret på en saglig og indleverende facon. Man kunne virkelig mærke, at Vinova virkelig har et tæt bånd til deres producenter, som alle er besøgt og flere har været leverandører hos Vinona gennem mange år.

Vinene

Samlet havde Martin valgt disse vine:

Links til mine beskrivelser og anmeldelser har du ovenover.

En af vinene – en 2011 Bourgueil Galichets fra Domaine de la Chevalerie – smagte vi blindt og Martin havde endda sat en flaske fra Salwey på højkant.

Der kom mange gode bud og jeg gættede selv på lidt Beaujolais, men at det var vin fra Loire gættede ingen. Årstallet var overraskende for de alle, for selvom det var en 2011’er, så smagte vinen utrolig frisk. Dermed vandt ingen den lille, sjove konkurrence.

Mange af medlemmerne blev så begejstret, at de endda købte nogle af vinene … vild god kvalitet og fornuftige priser.  Da vi var fordelt på flere borde, hvor flaskerne ikke bare passede med ét bord, så havde bestyrelsen valgt at skænke, hvilket blev løst til UG af Gert, Jan og Sune fra bestyrelsen.

Efter smagningen skulle vi selvfølgelig have den traditionelle menu hos Tronborg … buffet med masser af forskellige kød, salatbar og masser af tilbehør. Til maden havde Vinova valgt en spansk vin … 2020 Arenisca Paraje Los Pilones fra vinhuset Cantalapiedra Viticultores.