Vino Vuelta a España på restaurant First Floor

Spaniens vinhistorie kan føres mere end 3.000 år tilbage. Danskerne har altid … ja okay, måske ikke i alle 3.000 år – været gode kunder til spanske vine. Indtil for få år siden var det også ganske få navne og områder, man kendte til. Gennem de seneste ti år er stadig nye vine og nye distrikter imidlertid dukket op på det danske marked, og alt tyder på, at vi kun lige har set indledningen på en spændende vinudvikling. En udvikling, som danskeren Peter Sisseck jo også har været bannerfører for med kultvinen Pingus fra hans vingård Dominio de Pingus.

Eksperter er enige om, at Spaniens potentiale som vinland er kæmpestort, og at vi kan forberede os på en masse gode overraskelser. Markedsandelen af spansk vin i Danmark er på få år blevet mere end fordoblet. Interessen for at vide mere er steget mindst lige så meget.

I Randers Vinlaugh ville vi også ”med på vognen”, dvs. forsøge at øge vores viden om spansk vin, og forsøge at finde nogle af disse gode overraskelser indenfor spansk vin. Det gjorde vi til spansk aften på Restaurant First Floor, Slotscenteret torsdag den 22. januar 2009 – hvor Randers Vinhus førte os igennem en ”Vino Vuelta a España” og hvor First Floor stod for et unikt kulinarisk indslag, som fuldt ud matchede de flotte vine, som vi smagte:

2007 Con Class, Rueda
2005 Luis Cañas Crianza, Rioja
2007 Juan Gil Monastrell, Jumilla
2006 Ercavio, La Mancha
2006 Anima Negre AN/2, Mallorca
2005 Mauro Crianza, Castilla Y Leon
2004 Hacienda Monasterio Reserva, Ribera Del Duero
2005 Clos Martinet, Priorato
Dios Bacos Cream Sherry, Jerez