En Tour de France med fransk vin præsenteret af Sigurd Müller Vinhandel

Torsdag den 23. marts var 28 gode medlemmer af Randers Vinlaugh mødt op til en vinøs Tour de France i Puma Lounge 3 hos Randers FC Konference ved byens stadion.

Vi havde lokket Christian Worsøe Damm fra Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg til Randers for at forestå den lille kamp med en række franske vine fra forskellige vinområder som fx Alsace, Beaujolais, Bourgogne samt Nord- og Sydrhône.

Han skulle forestå denne lille kamp om den gule førertrøje og præsentere alle kombattanterne i feltet og forsøge at holde feltet nogenlunde samlet, selvom vi egentlig ikke smagte vinene to af gangen mod hinanden, men i stedet tog vi den med ro og cyklede afsted i mere astadigt og tilbagelænet tempo.

Efter formandens traditionsrige velkomst, så tog Christian Worsøe Damm over og ledte os grundigt igennem aftenens 8 vine, hvoraf 2 var hvide og resten ellers rødvine. 

Det gjorde Christian rigtigt godt … understøttet af nogle plancher samt små historier om de forskellige huse. Han fortalte selvfølgelig også lidt om Sigurd Müller Vinhandel, som vi jo tidligere har mødt i forskellige vinsmagninger i Randers Vinlaugh.

Vinene

Samlet så vores smageskema sådan her ud:

Med andre ord et spændende felt, hvor der var godt med lækkerier i det brede felt, hvor jeg specielt var meget imponeret af Beaujolais vinen fra Georges Descombes, der af mange uofficielt regnes som det 5. medlem af den berømte Morgon Gang of Four.

Jeg har selvfølgelig ovenover linket til mine egne anmeldelser af alle vinene.

Efter smagningen bød Randers FC Konference på en totalt lækker buffet, men vi så kunne nyde slanterne samt madvinen, så var en af vinene fra smagningen, nemlig Les 3 Villages Ventoux fra Château la Croix des Pins.

Lokalerne, maden og servicen hos Randers FC Konference var ganske fantastisk … og alle virkede til at have en rigtig hyggelig aften og nød alle vinene. Som vanligt slutter vi med lidt fotos fra Tour de France smagningen.