Er klassikeren ”ost og rødvin” en myte?

Ved Randers Vinlaughs møde torsdag den 20. januar 2011 på Jysk Vins nye adresse i samme bygninger som AMKA, tog vi fat på en gammel traver, klassikeren, myten eller sandheden med de mange modifikationer – nemlig kombinationen ost og rødvin. De fleste mener stadig, at rødvin og ost hører ulasteligt sammen, men har de prøvet andet? Ofte er hvidvin måske meget bedre.

Firmaet DELIMO, hvis store passion er ost, er i dag franskejet og har kontakt til 45 udenlandske leverandører samt 15-20 danske. Sortimentet består af flere hundrede forskellige oste og mange specialiteter. Sten Lund Sørensen fra DELIMO har et enestående kendskab til kombinationen af ost og vin og gac nogle tommelfingerregler til det bedste match. Efter denne aften vil mange sikkert vælge flere forskellige vine til et ostebord og følge de mest basale regler: mild vin til mild ost, fyldig vin til kraftig ost, sød vin til blå ost m.v.

Flemming Olsen, medejer af Jysk Vin Aps, men her i nye omgivelser og stadig i topform havde som sædvanlig fundet nogle dejlige vine frem – både røde, hvide og søde.

En lærerig og interessant aften, som igen udfordrede vore smagsløg. Vi smagte os gennem en masse spændende oste, samtidig med at vi fik historien bag hver enkelt ost.