Vinpusheren præsenterede prægtige perler af vin

Vinpusheren Michael Poulsen

Hold nu kæft … pardon my french … for nogle fabelagtige vine, som den gode vinpusher a.k.a. Michael Poulsen præsenterede til Randers Vinlaughs store dybdesmagning af eksklusive vine … lidt dyrere end normalt og med temaet Verden Rundt. Men det vender jeg selvfølgelig tilbage til om lidt.

Michael Poulsen er kendt som Vinpusheren og har en fortid som medejer af Bichel Vine. Derudover står han bag de 3 helt fantastiske kogebøger under navnet En Vinpushers Kogebog I, II og III … kogebøger, hvor man vælger maden efter vinen … og ikke omvendt, så på den måde har Michael prioriteterne helt på plads.

Kogebøgerne
I dag driver Michael til dagligt den enestående vinforretning Vinpusheren i Højbjerg, Århus, hvor der er et imponerende sortiment af vine, specialiteter, fredagsbar, spændende arrangementer, vinskole og meget mere. Hvem kunne så være mere passende at hyre til at forestå en virkelig eksklusiv vinsmagning end en rigtig vinpusher?

Derfor var vore forventninger selvfølgelig også store til laughets vinsmagning med den gode vinpusher, og vores bekymring om begrænset deltagelse pga. højere deltagerpris … og mindre fokus på maden … blev gjort til skamme. Hele 40 medlemmer havde nemlig meldt sig til smagningen … måske også godt hjulpet af, at Jutlander Bank havde lagt lokaler til og sponsoreret maden, således alle pengene alene gik til vinene.

Og Vinpusheren havde fået frit slag til selv af vælge vinene … og det gjorde han med nogle geniale temaer, nemlig temaerne:

  • Pinot Noirs fortid og fremtid og hvorfor alder betyder noget
    Franken, Tyskland mod Bourgogne, Frankrig
  • Sol eller syre – den nye verden møder den gamle, og hvor dyre er Bourgogne Dollars??
    Russian River, Californien mod Bourgogne, Frankrig
  • En pind i øret – lidt om krigen mellem traditionalister og modernister
    Piemonte, Italien mod Toscana, Italien
  • Stald, læder og hængt kød og hvorfor gnavne gamle mænd ved bedst
    Toscana, Italien mod Nordrhône, Frankrig

Og hold nu op for en smagning  … hvor Michael Poulsen med glød, stor viden og begejstring fortalte om vinene med de nævnte temaer. Det var den ene prægtige perle efter den anden … i hvert fald i mit univers. Her får I lige listen over de smagte vine;

Jeg har som vanligt selvfølgelig linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene. Mit højdepunkt var klar 2005 bourgognen fra Mongeard-Mugneret … helt perfekt moden lige nu, men generelt meget flotte vine. Hermitagen … hmmm, og Cerbaiona, mums.

Og det fungerede bare optimalt med temaerne, hvor man hele tiden smagte to vine op mod hinanden. Efter en hvidvin som velkomst/intro var første battle imellem fremadstormende tysk Spätburgunder … helt fantastisk fra Benedikt Baltes, som dog mødte sin overmand i den perfekte bourgogne. Nu skal det med i billedet, at det tyske Spätburgunder fortsat er meget ung, men allerede nu viser sit potentiale.

Derefter var det amerikansk Pinot Noir mod stor burgundisk Grand Cru … måske også en lidt ulige kamp. Så var det modernist mod traditionalist og samtidig Piemonte mod Toscana inden vi sluttede i det højere luftlag med perfekt Brunello mod en skræmmende flot Hermitage … som dog i min bog endte uafgjort.

Jutlander Bank havde lagt lokaler til, havde sponsoreret et flot pølse/tapasbord … og deltog også med 3 mand, som også hyggede sig med laughet 40 medlemmer … herunder nogle af de nye medlemmer, som virkelig fik en flot intro til Randers Vinlaugh. Med andre ord blev det lige den topaften, som vi havde drømt om.

Et stort tak til Jutlander Bank og ikke mindst Vinpusheren Michael Poulsen, som leverede en pragtpræstation. Som vanligt slutter vi af med lidt stemningsbilleder fra aftenen:

Vinpusheren fortæller om de herlige vine
En meget fokuseret og vidende Vinpusher

God stemning
God stemning ved bordene

Tid til snak om vin
Der blev også tid til uformel vinsnak med Vinpusheren

Formanden takker en vinpusher
Her takker vores formand Vinpusheren for indsatsen

Jutlander var vært ved lidt buffet
Pølse-/tapasbord