Festafslutning på Karoline Amalie med østrigske vine

Torsdag d. 26 april 2012 var Randers Vinlaugh på besøg hos Karoline Amalie og Østrigsk Vinimport for at komme igennem en god middag og vinsmagning med Østrigske vin som tema.  37 medlemmer valgte at deltage i arrangementet, som startede med bus afgang fra Randers til Virklund.

Det blev en fantastisk hyggelig aften med tæt atmosfære, samt utrolig afslappet.. Selv smagningen blev styret af Rikke Brockstedt, som havde gjort det godt med af skabe hjemlig hygge med en meget jordnær oplevelse i form af vin og mad. Karoline Amalie overtog Østrigsk Vinimport som blev etableret i 1994 af Stefanie Almásy for 3 år siden. Der blev tale om gode og spændende vine til fornuftige priser, som er lavet af lokale og internationale druer.

Efter formandens velkomst tog Rikke Brockstedt over og startede med en velkomstdrink i form af en Pinot Noir Rose fra Schlumberger på sekt, som laves efter samme metode som i Champagne d.v.s som flaskegæring – den såkaldte metode traditionelle eller champagnemetoden.

Til forretten som var Vesterhavs torsk med pinot noir sauce og linser med urter, skulle der drikkes en hvidvin og en rødvin. Hvidvinen blev Grüner Veltliner fra Peter Dolle i Strassertal – Kamptal, som en del år tilbage af tidsskriftet Falstaff blev kåret til årets vinproducent. Rødvinen var en Pinot Noir won Schloss fra Graf Hardegg i Weinviertel nær den tjekkiske grænse. Schlossweingut Graf Hardegg’s filosofi beskrives som ‘aromaorienteret vinproduktion’.

Til hovedretten som var svinebryst og braiserede svinekæber med glace og en kartoffelgratin, samt lange sprøde svær, skulle vi ha’ to rødvine. Den første var fra Gerhard Markowitsch i Carnuntum, som har stillet sig selv det spørgsmål ” Er der muligt, at planlægge vine?” Nej. Opståelse af en stor vin formes i det væsentlige af ting, som er uforklarligt og ufatteligt. Den næste var en Pinot Noir fra Hans Igler i Burgenland, der betragtes som en af Østrigs rødvins pionere, som i starten af firserne begyndte at dyrke internationale druer og indførte barrique.

Vi sluttede aften med ost fra Arla’s Unika projekt, som var en Løkkeberg, samt et stort ostebord efterfølgende. Til dette fik en rødvin og hvidvin. Rødvinen var en Zweigelt fra Schloss Gobelsburg som ledes af Michael Moosbrugger, der i 2006 blev kåret til “Winzer des Jahres” af Falstaff. Hvidvinen var en Rotgipfler, som har vokset på de sydlige skråninger i Gumpoldskrirchen fra Johanneshof Reinisch i Thermen.

Vinene ligger på en pris fra 75 – 250 kr.

Det virkede på laughets medlemmer til, at det var en rigtig dejlig og spændende aften med interessante vine fra Østrig i behagelig omgivelse, samt lækker og veludført mad af Karoline Amalie, hvilket flere også gav udtryk for hen ad aftenen. Undertegnede kunne da også kun være enig!

Fotos fra denne dejlige aften