En aften med Lahvino og det ukendte Italien

Torsdag den 23. februar 2012 havde Randers Vinlaugh besøg af Lars Christensen fra Lahvino Italiensk Vinimport, som på Restautant Slotskroen skulle guide laughets medlemmer igennem en italiensk smagning af “det ukendte Italien”. Lahvino er et vinimportfirma fra Viborg med italienske vine som speciale, og Lars havde til lejligheden lavet et spændende smageprogram, hvor vi skulle smage vine fra områder, man typisk hverken har hørt om, eller smagt før. Så i alt 34 spændte medlemmer af Randers Vinlaugh var mødt op til denne vinaften, hvor aftenens program så sådan her ud:

2005 Maso Martis, Brut Riserva Spumante DOC Trento
2010 Beppe Pescaja, Terre Alfieri Bianco DOC, Piemonte
2010 Kellerei Kaltern, “Campaner” Gewürztraminer DOC Alto Adige
2009 Badalucco, “Dos Tierras” Nero d’Avola-Tempranillo IGT Sicilien
2006 Di Camillo Vini, “Riserva Rocca Antica” Montepulciano d’Abruzzo DOC
2006 Az. Agr. Pala, “S’arai” Isola dei Nuraghi IGT, Sardinien
2006 “Perticaia” Sagrantino di Montefalco DOCG, Umbrien
2007 Marco Bonfante, “Albarone” Rosso Langhe DOC (drue: Albarossa)
2004 Le Querce, “Rosso di Costanza” Aglianico del Vulture DOC

Vi fik et fantastisk indblik i de mange forskelligartede vine, som Italien kan byde på, og der var rigeligt med vin til alle. Der var bagefter et superflot buffet fra Restaurant Slotskroen, og aftenen sluttede med, at Lahvino flot gav en grappa eller en chokolade/chili-likør på deres regning.

Her fotos af de smagte vine: