Bordeaux … Medoc mod Saint-Emilion, en battle mellem venstre og højre bred (4)

Torsdag den 15. november 2018 med busafgang kl. 18.30 fra Randershallen

Den sidste smagning i Randers Vinlaugh 2018 er vine fra et af de mest kendte vinområder, ikke blot i Europa, men i hele verden, nemlig Bordeaux. Området er beliggende i Sydfrankrig, omgiver byen af samme navn og er kæmpe stort. Der er talrige delområder, hvoraf nogle er berømte, andre mere ukendte. To af de mest omtalte i Danmark er Medoc og Saint Emilion, der er emnet for denne smagning.

Områderne er valgt, fordi de er forskellige i landskabet, jordbunden og druesammensætningen, ligesom vinklassifikationen er helt forskellig. Medoc er fladt med sandholdig, stenet/gruset jord med kalk i dybden. Druerne der dyrkes er Cabernet Sauvignon, Merlot, Carbernet Franc og Petit Verdot.

Vinen er Cabernet Sauvignon domineret og langtids holdbar. Klassifikationen (1855) er stationær og mere end 160 år gammel. De mest kendte slotte er Chateau Lafite og Mouton Rothschild, Chateau Latour og Chateau Margaux.

Saint Emilion er kuperet og med en del ler og kalksten. Druerne er Merlot og Carbernet Franc, der ikke har så stort tanninindhold, som Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen i Medoc.

Klassifikationen er varierende, idet den revideres hvert 10`ende år, hvor slotte kan ændre rang eller nye kommer til. De mest kendte slotte herfra er Chateau Ausone, Chateau Cheval Blanc og Chateau Pavie.

Vi skal smage 4 vine fra hvert område, disse serveres parvis, for at fremhæve forskelligheden.

Hvem kan være bedre til at styre dette battle end laughets egen Bernt Nielsen? På egen hjemmebane, nærmere bestemt Albæk Forsamlingshus, står han for årets sidste smagning.

Da Bernt har besluttet at udtræde af bestyrelsen i Randers Vinlaugh, bliver det samtidig det sidste arrangement, han er med i planlægningen af.

På den madmæssige front har vi allieret os med Norevent, som vil kreere lidt lækkert, som kan følge de klassiske vine til dørs, så der er med andre ord lagt op til en hyggelig aften i den gode smags tjeneste.

Bemærk, at der er bus fra Randershallen til Albæk.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 8. november.
Skriv ”Arr. 4 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke