Guigal smagning med Philipson Wine (3)

Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 19.00 på Restaurant Tronborg, Grenåvej 2

Vinhuset E. Guigal er grundlagt i 1946 af Etienne Guigal. Marcel Guigal overtog i 1961 domaine Guigal i en alder af kun 17 år, da faderen Etienne blev alvorligt syg og total blind. Marcel har med hjælp fra konen Bernadette og sønnen Phillippe med stor dygtighed fået familiefirmaet til at vokse. Han har opkøbt flere domainer i både det sydlige og nordlige Rhone. Produktionen er idag på over 6 millioner flasker.

Marcel Guigal er en af Frankrigs største vinpersonligheder, men stadig er han vinbonde i ordets bedste betydning. Guigal anvender kun perfekte modne druer fra de allerbedste marker med gamle vinstokke og lavt høstudbytte. En nøje selektering, disciplin og lang fadlagring i kældrene i byen Ampuis giver koncentrerede vine, der for de bedste vines vedkommende er verdensklasse.

Marcel Guigal betegnes da også af Robert Parker, som verdens bedste winemaker! Det er således ikke uden grund, at Guigal kan brøste sig af at have fået 100 point i 26 tilfælde af Parker for topvinene. Wine Spectator og Parker har givet Guigals vine over 90 point omkring 350 gange.

I 2006 udnævnte Decanter Marcel Guigal til “Man of the year”. I 2003 udnævnt af Wine Enthusiast til “European Winery of the year”. Guigal – er og bliver verdensklasse på alle niveauer.

Jonas Nordentoft, som Randers Vinlaugh har stiftet bekendtskab med tidligere, da han var indehaver af Nordentoft Wine i Vejle, som havde specialiseret sig i portugisiske vine, vil præsentere de anmelderroste vine.

Vi skal smage vine fra en perlerække af appellationer fra nord til syd. Indledningsvis skal vi selvfølgelig smage på cuvée Philipsen Cotes du Rhone, som er et unikt samarbejde mellem Philipson og Marcel samt Philippe Guigal. Philipson er de eneste i verden, der får lov til at lave vin sammen med Guigal-familien og på den måde tilpasse vinen til danske smagsløg.

Desuden vil der blive præsenteret og smagt på vine fra Condrieu, Gigondas, Châteauneuf-du-Pape, Saint Joseph, Côte Rôtie og Hermitage – så bliver det ikke meget større fra den del af Frankrig!

Guigal – en mestervinmager i verdensklasse, og så gentager vi successen fra tidligere ved af afholde dette spændende arrangement på den gamle kendte Randers restaurant ”TRONBORG”, som vil servere sin meget roste carving buffet i form af forskellige stege med lækkert tilbehør. Glæd jer!

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 17. oktober.
Skriv ”Arr. 3 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.