Dansk/østrigeren Andrej Razumovsky præsenterer egne vine fra Alpamanta Estate i Mendoza, Argentina (2)

Torsdag den 21. februar 2019 kl. 19.00 Restaurant Tronborg, Grenåvej 2

Det er lykkedes Randers Vinlaugh at lokke en winemaker, Andrej Razumovsky, helt fra Argentina til at komme og præsentere egne vine fra Mendoza i Argentina. Andrej Razumovsky er halvt dansker og halvt østriger og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie.

Indtil år 2000 var han bosiddende i Østrig og har da også stadig en adresse i Wien. I 2005 besluttede Andrej fra Østrig og 2 venner fra henholdsvis Frankrig og Schweiz at etablere et winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo i et af de mest klassiske områder i Mendoza. 

Vingården, Andrej ejer og er direktør for, er beliggende i 950 meters højde og hedder Alpamanta. Det betyder ”kærlighed til jorden” på et lokalt sprog, som tales af indianere. Alle vingårdens vine bliver lavet udelukkende på økologiske druer og vinifikationen sker fra høst til aftapning på den mest naturlige måde.

Filosofien bag Alpamantas vine, som alle er biodynamiske og biologiske er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet. Lige fra starten har man haft tilknyttet en af Sydamerikas bedste winemakere, Alvaro Espinoza fra Chile, der netop er ekspert i økologiske og biodynamiske vine.

Det er med nogen stolthed, at vi kan byde velkommen til Andrej Razumovsky i Randers Vinlaugh. Han taler dansk og er i øvrigt også kendt fra DR2’s temaaftener om vin.

I Danmark repræsenteres Alpamantas vine af Philipson Wine, og til smagningen vil også Jesper Kjær Drejer fra Philipson være tilstede. Han har sammen med Andrej lavet et spændende og  alsidigt program, som vil give et godt indtryk af de forskellige druetyper, der arbejdes med.

Smagningen vil afspejle, at Argentina er meget andet en Malbec, idet der vil være flere forskellige både røde og grønne druesorter på programmet.

Dette spændende internationale arrangement afholdes på den klassiske Randers restaurant ”TRONBORG”, som vil servere deres kendte carving buffet i form af forskellige stege med lækkert tilbehør.

Ja, der er lagt op til en aften helt i top med det ekstra touch, at winemakeren selv er tilstede.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 14. februar.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.