Australske Frankland Estate med Propperiet (2)

Torsdag den 20. september 2018 kl. 19.00 på Café Jens Otto

Den næste smagning i Randers Vinlaughs efterårsprogram er med Australien som tema og foregår hos Café Jens Otto, hvor vi har valgt Propperiet til at føre os igennem en særdeles spændende aften med skønne vine fra ”Down Under”

Propperiet A/S blev stiftet den 1. marts 2002 af Claus Venning og Jacob Ruby. ”Vi går op i hvad flasken indeholder. Vi er ligeglade med, hvor i verden vinen kommer fra, den skal bare smage godt”, dette er sagt med Propperiet´s egne ord.

Igennem de seneste årtier har man i Australien jagtet køligere områder til vindyrkning. De nye kølige områder gør det muligt at dyrke druer med mere syre og mindre sukker – og derved opnå bedre balance i vinen, hvilket giver mulighed for at dyrke andre sorter, som er mindre kendte fra Australien.

Til aftenens tema kommer alle vinene fra Frankland Estate, som blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988. Deres gård lå på en plet, som var ganske velegnet til vinproduktion. Vingården ligger ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia.

På daværende tidspunkt blev dalen mest brugt til oliven-dyrkning og fåreavl. Det milde klima giver en anden type vin, end man er vant til fra Australien. Men det er uden sidestykke den køligste og vådeste vindyrknings-region på det australske kontinent.

Hos Frankland Estate ønsker man, at vinene udtrykker, hvad naturen har bragt, mere end de udtrykker, hvad vinmageren er i stand til.

Så uanset om man er til super elegant Riesling, læskende lækker Chardonnay, forholdsvis let og elegant Cabernet, eller Shiraz i næsten europæisk stil, så kom selv og bedøm hos Cafe Jens Otto, hvor der med de rødternede duge og levende lys skabes en stemning af nostalgi og med hygge i højsædet.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 13. september.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.