Glassmagning hos Vinspecialisten, Randers

Torsdag den 18. november 2010 besøgte Randers Vinlaugh Vinspecialisten for en helt særlig smagning, nemlig en “glassmagning”.

Anders Rasmussen, Vinspecialisten Randers bød først på et glas champagne i butikken i Dytmærsken. Herefter fortalte Anders om, hvorledes man får karakteristika frem i vinen og dermed også den største nydelse ved brugen af de rigtige glas. Forsøgene blev udført i glas fra den østrigske glasproducent Riedel, der vel nok er verdens absolut bedste. De to store tyske glasfirmaer, Nachtmann og Spiegelau er i dag også en del af Riedel koncernen. Produktionen af Riedel krystalglas startede for flere hundrede år siden i Bøhmen. Joseph Riedel var den første nogensinde til at udvikle et glas efter bestemte vines karakter.

Vi testede en række af Riedels fine vinglas og undersøgte rigtigheden i om glasset virkelig forbedrer eller forringer vinenes smag. Og ja, der er noget om snakken. På nogle vine var forskellen faktisk bemærkelsesværdig stor.

Efter smagningen nød vi en dejlig anretning fra Slagter Lind.

Vinene
Juve & Camps Cava
Seresin Momo Sauvignon Blanc, New Zealand
Errazuriz, Max Reserva, Chardonnay, Chile
Joseph Drouhin, Beaurepaire, Premier Cru, Frankrig
Bernard Magrez, Cadran de Fombrauge, Frankrig
Marchesi di Barolo, Barbaresco, Italien
Alvaro Palacios, La Montesa, Spanien