Sommervinsmagning og generalforsamling på byens nyrenoverede historiske hotel (1)

Torsdag den 23. august kl. 19.00 på Hotel Randers, Torvegade

Så skydes programmet i gang for efterårets smagninger – traditionen tro en generalforsamling, som ledsages af et glas Cremant de Bourgogne Prestige brut fra Albert Sounit, som danskeren Knud Kjellerup står bagved. Gauginsalen på Hotel Randers vil danne en værdig og hyggelig ramme for sæsonåbningen i vores traditionsrige Randers Vinlaugh.

Sommeren startede tidligt i år, måske slutter den sent med ”indian summer” – men sommer eller ej, så er det en kendsgerning, at rosé er både in og hip – ja, vinen passer perfekt til sol og sommer. Netop rosé er en del af smagningen denne august aften.

Markedet er oversvømmet af gode rose’er. Alsidige rosé vine, lavet på mange forskellige druesorter, som også kendetegner de forskellige smagsudtryk. Farven er også stærkt varierende lige fra helt lys til næsten mørk rød – afhængig af druesorten og ikke mindst skindkontakten under første del af gæringen.

Aftenens rosé-vine er lavet på forskellige druesorter og repræsenterer også 3 forskellige nationaliteter. Selvfølgelig slutter rosé-smagningen med en Bandol – noget af det ypperste inden for den genre.

Hvide vine er anden halvdel af aftenens tema. Disse vine er ikke udelukkende bestemt for sommer halvåret, selv om et glas køligt hvidvin på terrassen altid er skønt.

Vi har valgt en varieret vifte af både druesorter og områder. Meget forskellige vine med vidt forskellige smagsnoter. Klassiske hvidvine fra nogle af verdens bedste hvidvinsområder vil være repræsenteret, som f.eks. Erdener Treppchen grosses gewächs fra Mosel.

Rene Poulsen, restaurantchef på Hotel Randers, er tidligere vinhandler, og han har arrangeret og afholdt utallige vinsmagninger. Med denne baggrund vil han føre os verden rundt og kommentere disse liflige vine med masser af humør og historie.

Rene er også garant for at aftenens kulinariske indslag – et af de nye tiltag – på Hotel Randers, som vi tror falder i deltagernes smag. Nemlig det traditionelle dejlige stjerneskud serveret på en ny utraditionel måde a la Hotel Randers.

En international aften, hvor vi smager på dejlige liflige dråber fra Frankrig, Italien, Tyskland og USA fra områderne Bourgogne, Mosel, Friuli Venezia Giulia, Californien, Graves, Ahr, Abruzzo og Bandol akkompagneret af en vaskeægte dansk klassikker, Stjerneskuddet! En aften ”smuk som et stjerneskud”.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 16. august.
Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Dagsordenen er som følger:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
  4. Fastsættelse af kontingent for 2019/2020
  5. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer:
    Leif Bundgaard, Bernt Nielsen og Jens Faber er på valg. Leif Bundgaard er villig til genvalg, mens både Bernt Nielsen og Jens Faber ikke ønsker genvalg. I stedet forslås Svend Pedersen og Søren Winding som nye bestyrelsesmedlemmer. De er begge villige til at indtræde i bestyrelsen.
  6. Valg af revisor og en suppleant: Mads Jørgen Knudsen er villig til genvalg som revisor, og suppleant Bent Just er også villig til genvalg.
  7. Behandling af indkomne forslag
  8. Eventuelt

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 23. juli 2018.

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

For at deltage i og opnå stemmeret på generalforsamlingen skal kontingentet kr. 400,00 være indbetalt senest mandag den 23. juli 2018.

Husk proceduren fra sidste år !!! Kontingentet på 400 kr. indbetales direkte til Randers Vinlaughs konto; reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest mandag den 23. juli. Skriv ”kont. + dit navn” som reference ved indbetalingen.

LEIF BUNDGAARD – BERNT NIELSEN – JAN JØRGENSEN – ULRIK HOULBERG IVERSEN – JENS FABER