Rhône med Kjær & Sommerfeldt på Slotskroen (1)

Torsdag den 24. januar 2019 kl. 19.00 på Restaurant Slotskroen

Randers Vinlaugh har endnu engang fundet et spændende emne til d. 24. januar på Restaurant Slotskroen. Sammen med Kjær & Sommerfeldt har vi fornøjelsen af at invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Rhône.

Kjær & Sommerfeldt er ikke bare Kongelig Hofleverandør, men også Københavns ældste vinhandel. Bl.a. derfor kan de præsentere et bredt udvalg af vine, der både kan tilfredsstille den kræsne specialist og den almene forbruger, som begge stiller krav om at få en vin, som indfrier forventninger til kvalitet og pris.

Vores største glæde er at dele vores passion for vin med dig. Dette skal Randers Vinlaugh opleve, og til smagningen bliver vi guidet gennem Rhone med hovedvægten på nord af ingen andre end Jan Post Nielsen. Tidligere ansat hos Vinspecialisten i Randers.

Vinene fra Rhone til smagningen vil udelukkende være fra en enkelt producent M. Chapoutier. Familien startede i en lille sidegade i Tain i 1808. Der er 30 hektar til at dyrke vin på. I 1988 fik Michel og Marc Chapoutier overdraget ansvaret for virksomheden.

De gamle kastanjefade blev skiftet ud med barriques af fransk eg, og på markerne blev driften lagt om med fuld respekt for naturen og til noget, som kommer så tæt på det økologiske, at man ikke kan fornemme forskellen.

De dikterede omgående reduktion i hektarudbyttet, der i forvejen var lille, fordi vinstokkenes alder var mellem 30 og 90 år. De gav ordre til, at der kun måtte benyttes organisk gødning og udelukkende druernes naturlige gærceller, og at rødvinene ikke måtte filtreres før tapningen.

I dag er det kun den ene af brødrene, nemlig Michel, der kører firmaet videre. Michel har hele tiden været den vinkyndige og den person, der har været den vigtige brik i renæssancen af de store Rhône vine og for succesen på verdensplan. Han vil først og fremmest lade naturen bestemme vinens karakter. 

Vi skal bl.a. smage vine fra Condrieu, Côtes-du-Rhône, Châteauneuf-du-Pape, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Côte Rôtie og Hermitage. Er man ikke fortrolig med Rhône (Nord-Rhônes), er det en rigtige god idé at deltage, da disse vine vil henrykke … Derfor mød op til en stor aften på Slotskroen sammen med Randers Vinlaugh og Kjær Sommerfeldt. 

Kort sagt er det en unik smagsrejse, du kan tage på gennem det meste af Rhône, men står du ikke lige foran en tur til Frankrig, kan du også få smagene i Randers Vinlaugh.

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 17. januar.
Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.