Den sydamerikanske battle hos Vinspecialisten

Sæsonens sidste smagning i Randers Vinlaugh blev en vaskeægte sydamerikansk battle, en tvekamp mellem Chile og Argentina, de to varme vinlande, der er er nabolande adskilt af Andesbjergene.

Og det var ikke blot en almindelig battle, men en battle mellem nogle af de bedste rødvin, som aftenens vært – Vinspecialisten – har i deres sortiment. Det var nemlig Kim Koch fra Vinspecialisten, som fortalte om vinene og de respektive vinhuse.

Kim er et velkendt ansigt i vinbranchen i Randers og den nye mand i den lokale butik under Vinspecialisten. Og den lille butik dannede også rammen om det iltre møde mellem de to vinlande.

Og det havde lokket 30 medlemmer af Randers Vinlaugh til midtbyen denne torsdag aften. Det var perfekt … passede til 3 smagesæt og derudover havde Kim sørget for, at der efter den store battle var lidt at spise med et lækkert pølsebord.

På den vinøse front, så skulle Viña Errazuriz forsvare den chilenske side, mens Argentina havde sat deres lid til to vinhuse, nemlig Bodegas Valentin Bianchi og Bodega Noemia de Patagonia, sidstnævnte med danske Hans Vinding-Diers ved roret.

Det gjorde, at feltet for aftenen så sådan her ud:

De to sidste vine var madvinene, hvor Kim også sørgede for tvekamp, idet de 4 foregående heats var endt uafgjort 2-2 efter medlemmernes stemmer. Det endte dog med, at Argentina – hjulpet af lille Leo Messi – vandt battlen.

Jeg har som vanlig linket til mine anmeldelser af vinene. Enkelte er dog smagt før … der er blot linket til tidligere beskrivelser. Mit personlige højdepunkt var nok vinen J Alberto fra Noemia … en vin jeg også tidligere har smagt og været imponeret over.

Samlet en hyggelig og god aften i Randers Vinlaugh og et fint punktum for 1. halvår af 2017. I juni bliver programmet for 2. halvår sendt ud og der er også masser af glæde sig til.