Rhonesmagning ved Jysk vin – det gode glas

Det blev til mere end et godt glas, da10 dejlige vine og 3 lækre buffetter fra Cafe Sven Dalsgaard blev et tilløbsstykke i selskab med tusindvis af vinflasker på lageret ved Jysk Vin.

En rosévin fra Chateauneuf-du-Pape huset Domaine de la Janasse gav startskuddet til en forrygende aften ved Jysk Vin, hvor Christian Søndergaard og Flemming Olsen kompetent og i afslappet stil på skift kommenterede vinene. Temaet var Sydrhone – dog indledt med en spændende tvekamp mellem hvidvin fra syd og nord, idet vi smagte Condrieu mod Chateauneuf-du-Pape med Condrieuen, som en klar vinder ved de fleste – men også på prisen (425,- kr.)

7 røde vine – både VDP, CRV og AOC – fra Cotes du Ventoux, Cairanne, Rasteau, Vacqueyras, Gigondas og Chateauneuf-du-Pape samt en blindsmagning af VDP vinen med 40% merlot fra Domaine la BouÏssiere var vine af høj klasse og alle fra de områder vinrejsens deltagere kommer til i oktober.

Her er vinene:

2006 Clos du Mont Olivet, Chateauneuf-du-Pape
2006 Domaine Gangloff, Condrieu
2005 Domaine des Anges, Côtes du Ventoux
2006 Domaine de Alary, Cairanne, La Brunote
2005 Domaine la Colliere, Rasteau
2006 Domaine la Bouïssiere, Vacqueras
2006 Domaine de la Janasse, Chateauneuf-du-Pape