Tyske vine med Winefly på Café Jens Otto

WineFLY på Cafe Jens Otto
Så kom den nye sæson endelig i gang efter en lang … og ikke speciel varm … sommer. Og første smagning i den nye sæson var ærketysk, nemlig med fokus på vine fra Ahr, Mittelrhein og Rheinhessen (og en enkelt fra Pfalz), forestået af vinfirmaet WineFLY fra Hillerød, som netop har en håndfuld vinhuse fra netop de områder i deres sortiment.

Det havde lokket ikke mindre end 55 deltagere fra Randers Vinlaugh med til arrangementet … måske fristet af de tyske vine, en forestående generalforsamling eller en god omgang mad, for arrangementet blev nemlig afholdt på den charmerende Café Jens Otto i Underværket. Eller måske en kombination af de forskellige ting.

Aftenen og sæsonen startede traditionen tro med årets generalforsamling, som blev afviklet … som den plejer, hurtigt og effektivt. Tak til dirigent Palle Svendsen for at svinge taktstokken.

Formanden fortalte under sin beretning om de afviklede arrangementer i den forgangne sæson, og at laughet i øjeblikket har god tilstrømning af nye medlemmer … hvoraf der var 5 tilstede denne aften. Velkommen til alle de nye medlemmer.

Bestyrelsesformanden fortalte også, at laughet næste år kan fejre 20 års jubilæum. Ja, man kan sige, at der er løbet meget vin igennem i løbet af alle årene. Hmmmmm.

Så overtog Bendt fra WineFLY, som desværre ikke havde sin makker (og svigersøn) Jakob med. Det er normalt Jakob, som fortæller om vinene, men den opgave stod Bendt så alene med denne aften. Bevæbnet med mikrofon fik han også ledt os igennem et fint lille felt af tyske vine, startende med en mousserende sekt under generalforsamlingen.

Samlet smagte vi disse vine:

Jeg har som vanligt linket til mine beskrivelser af vinene. Der er et par korrektioner i forhold til ovennævnte liste, idet vi smagte Freidenker i en årgang 2013, S Kalkstein i årgang 2012, Gartenlay Riesling i årgang 2013 og madvinen i årgang 2012.

Vi sluttede med en herlig buffet fra Café Jens Otto … en stor tak til caféen for indsatsen og den gode mad.

Cafe Jens Otto - god stemning

Randers Vinlaugh - 55 deltagere var mødt op