Toppræstation af Fru Larsen

Fru Larsen
Randers Vinlaugh indbød torsdag den 23. april til sæsonafslutning på Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg. Havde restauranten ligget i København eller Århus havde Michelin-guiden uden tvivl belønnet den med en stjerne. Men nu ligger den i nærheden af Randers og er i særklasse områdets bedste restaurant.

Det var derfor et særdeles godt valg som afslutning på et vinår i Randers Vinlaugh. Ja, som nogle medlemmer bemærkede på vej hjem i bussen – det bedste arrangement i Randers Vinlaugh’s snart 20-årige historie.

Det bør også bemærkes, at uden stor velvilje fra restaurantens side og et sponsorat fra Jem & Fix havde det heller ikke været muligt.

Med værtsparret Birgitte og Tommy Friis i topform blev det en aften udover det sædvanlige. Maden var en storslået oplevelse. Hver enkelt ret et helt lille mesterværk både smagsmæssigt og visuelt. Køkkenchef Tommy Friis arbejder med råvarerne og kun de bedste og fineste af slagsen.

Resultatet bliver velsmag og smagsnuancer, der går op i en højere enhed. 53 medlemmer var med til denne oplevelse i et totalt fyldt restaurationslokale. Aldrig fik man den opfattelse, at man var med til en fest i traditionel forstand – men derimod en festlig gourmetoplevelse, hvor servicen hele tiden var i top.

En meget dygtig vintjener kommenterede vine, som alle var af europæisk herkomst, ligeledes præsenterede hun også i sikker stil maden.

Det kompetente personale, med restaurantchef Birgitte Friis i spidsen, sørgede for, at der hele tiden blev skiftet glas til de mange vine, frisk vand i de specielle karafler og ikke mindst brød – lækkert langtids- og koldthævet med brunet smør – uhm!

Indledningsvis blev der serveret 4 små hapsere:

  • Fru Larsens egen skinke med trøffel
  • Okserulle med urter og ramsløg
  • Friterede brisler på enebær
  • Sprødt kyllingeskind herpå røget ål og ost med karse

Så var niveauet slået an! Appetizerne blev suppleret af liflige bobler i magnum flasker, nemlig Aster Spumante rose, lavet på Montepulciano druer fra Abruzzo i Italien.

Stegt pighvar, syltede hasselnødder, blomkål og jomfruhummeressens

Stegt pighvar, syltede hasselnødder, blomkål og jomfruhummeressens
2013 Morillon, Jeff Carrell, Limoux, Frankrig og
2012 Crozes Hermitage, E. Guigal,Rhone, Frankrig

Gravad gåsebryst, rødbeder, hybenrose og høvlet foie gras

Gravad gåsebryst, rødbeder, hybenrose og høvlet foie gras
2013 G. France Gonzalves, Beaujolais, Frankrig
2012 Tramin T rosso, Dolomito, Sydtyrol, Italien

Okseryg med lameller af kålrabi, syltede asier, løgpure og persilleolie

Okseryg med lameller af kålrabi, syltede asier, løgpure og persilleolie
2012 Mourchon, Seguret, Rhone Villages, Frankrig
2011 Barolo, Reverdito, Piemonte, Italien

“Æg i rede” – hvid og mørk chokolademousse,  creme fraiche parafait, limesirup og estragon

Æg i rede – hvid og mørk chokolademousse,  creme fraiche parafait, limesirup og estragon
2011 Pacherenc de la St. Albert, Vic-Bilh, Plaimont, Frankrig
2009 Chateau Charrier, Sauternes, Bordeaux, Frankrig

Dejlige vine, der parvis matchede de vidunderlige retter, men også vine med meget forskellige smagsudtryk. Hvor var det befriende, at de alle var europæiske og så fra verdens to største vinlande.

En totaloplevelse der ikke kan gøres bedre, det var ganske enkelt imponerende..

Den franske madbibel Michelin skriver om de bedste restauranter ”En rejse værd” – ja, de skulle prøve det!

Tak Fru Larsen.

Og i vanlig stil slutter vi selvfølgelig med et par stemningsbilleder fra aftenen:

Alle vinene denne aften

Fru Larsen 1

Fru Larsen 2

Fru Larsen 3

Fru Larsen 4

Fru Larsen 5

Fru Larsen 6

Fru Larsen 7