38 medlemmer af Randers Vinlaugh fik en kold torsdag i februar en omgang af spanskrøret … i hvert fald både verbalt, vinøst og med godt grin. Måske var det længslen efter sol og varme, løftet om tapas og spændende spanske vine fra nogle af de områder, som man normalt ikke hører så meget om, som havde fået medlemmerne til at tilmelde sig den spanske smagning.
Og det fortrød de vist ikke, for de fik virkelig smæk for skillingerne. Ikke mindst fra aftenens foredragsholder Kristian Ishøy, som ejer vinfirmaet D’Wine i Ålborg samt en tilhørende vinbar samme sted. I bedste stand-up stil underholdte Kristian medlemmerne i to timer, hvor han fortalte om de 8 medbragte vine, vinproducenterne, områder samt sjove historier om hans vinoplevelser i Spanien.
Kristian er ivrig Aab fan … tro det, hvem der kan. D’Wine er endda sponsor i klubben, og netop denne aften mødte Aab ikke mindre end Club Brügge i Champignon League. Dårlig planlægning, men det slog ingenlunde Kristian ud, som leverede en sand pragtpræstation til en fantastisk aften, hvor vi smagte vine fra områder som Rías Baixas, Bizkaiko Txakolina, Cariñena, Montsant, Calatayud, Tierra del Vino de Zamora samt Granada.
Nok én af de bedste præstationer i vinlaughet … i hvert fald i min optik. Ikke blot var det sjovt, uformelt … men Kristian ved også, hvad han snakker om, så der var masser af viden om Spanien og de lidt mere ukendte områder.
Vi smagte i alt 8 vine, nemlig disse:
- 2011 El Escocés Volante, The Cup and Rings Albariño, Rías Baixas
- 2013 Bodegas Itsasmendi, Itsasmendi, Bizkaiko Txakolina
- 2013 Navascués Enología, Cutio, Cariñena
- 2012 Vinyes Domènech, Bancal del Bosc, Montsant
- 2012 El Escocés Volante, Manga del Brujo, Calatayud
- 2012 Viñas del Cenit, Venta Mazarrón, Tierra del Vino de Zamora
- 2009 Bodegas Señorío de Nevada, Plata, Granada
- 2009 Viñas del Cenit, Cenit, Tierra del Vino de Zamora
Jeg har som vanlig linket til mine beskrivelser og noter af vinene.
Smagningen var henlagt til Café K, som også leverede varen. Vakse tjenere sørgede hele tiden for brød og vand, og efter smagningen servede de en fin lille tapas anretning. Sammenlagt en aften helt divine.
Vi slutter som vanlig med et par fotos fra smagningen: