Kategoriarkiv: Program

Rhône med Kjær & Sommerfeldt på Slotskroen (1)

Torsdag den 24. januar 2019 kl. 19.00 på Restaurant Slotskroen

Randers Vinlaugh har endnu engang fundet et spændende emne til d. 24. januar på Restaurant Slotskroen. Sammen med Kjær & Sommerfeldt har vi fornøjelsen af at invitere medlemmerne til vinsmagning med vine fra Rhône.

Kjær & Sommerfeldt er ikke bare Kongelig Hofleverandør, men også Københavns ældste vinhandel. Bl.a. derfor kan de præsentere et bredt udvalg af vine, der både kan tilfredsstille den kræsne specialist og den almene forbruger, som begge stiller krav om at få en vin, som indfrier forventninger til kvalitet og pris.

Vores største glæde er at dele vores passion for vin med dig. Dette skal Randers Vinlaugh opleve, og til smagningen bliver vi guidet gennem Rhone med hovedvægten på nord af ingen andre end Jan Post Nielsen. Tidligere ansat hos Vinspecialisten i Randers.

Vinene fra Rhone til smagningen vil udelukkende være fra en enkelt producent M. Chapoutier. Familien startede i en lille sidegade i Tain i 1808. Der er 30 hektar til at dyrke vin på. I 1988 fik Michel og Marc Chapoutier overdraget ansvaret for virksomheden.

De gamle kastanjefade blev skiftet ud med barriques af fransk eg, og på markerne blev driften lagt om med fuld respekt for naturen og til noget, som kommer så tæt på det økologiske, at man ikke kan fornemme forskellen.

De dikterede omgående reduktion i hektarudbyttet, der i forvejen var lille, fordi vinstokkenes alder var mellem 30 og 90 år. De gav ordre til, at der kun måtte benyttes organisk gødning og udelukkende druernes naturlige gærceller, og at rødvinene ikke måtte filtreres før tapningen.

I dag er det kun den ene af brødrene, nemlig Michel, der kører firmaet videre. Michel har hele tiden været den vinkyndige og den person, der har været den vigtige brik i renæssancen af de store Rhône vine og for succesen på verdensplan. Han vil først og fremmest lade naturen bestemme vinens karakter. 

Vi skal bl.a. smage vine fra Condrieu, Côtes-du-Rhône, Châteauneuf-du-Pape, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Côte Rôtie og Hermitage. Er man ikke fortrolig med Rhône (Nord-Rhônes), er det en rigtige god idé at deltage, da disse vine vil henrykke … Derfor mød op til en stor aften på Slotskroen sammen med Randers Vinlaugh og Kjær Sommerfeldt. 

Kort sagt er det en unik smagsrejse, du kan tage på gennem det meste af Rhône, men står du ikke lige foran en tur til Frankrig, kan du også få smagene i Randers Vinlaugh.

Medlemspris 450 kr. – gæster 650 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 17. januar.
Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Dansk/østrigeren Andrej Razumovsky præsenterer egne vine fra Alpamanta Estate i Mendoza, Argentina (2)

Torsdag den 21. februar 2019 kl. 19.00 Restaurant Tronborg, Grenåvej 2

Det er lykkedes Randers Vinlaugh at lokke en winemaker, Andrej Razumovsky, helt fra Argentina til at komme og præsentere egne vine fra Mendoza i Argentina. Andrej Razumovsky er halvt dansker og halvt østriger og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie.

Indtil år 2000 var han bosiddende i Østrig og har da også stadig en adresse i Wien. I 2005 besluttede Andrej fra Østrig og 2 venner fra henholdsvis Frankrig og Schweiz at etablere et winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo i et af de mest klassiske områder i Mendoza. 

Vingården, Andrej ejer og er direktør for, er beliggende i 950 meters højde og hedder Alpamanta. Det betyder ”kærlighed til jorden” på et lokalt sprog, som tales af indianere. Alle vingårdens vine bliver lavet udelukkende på økologiske druer og vinifikationen sker fra høst til aftapning på den mest naturlige måde.

Filosofien bag Alpamantas vine, som alle er biodynamiske og biologiske er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet. Lige fra starten har man haft tilknyttet en af Sydamerikas bedste winemakere, Alvaro Espinoza fra Chile, der netop er ekspert i økologiske og biodynamiske vine.

Det er med nogen stolthed, at vi kan byde velkommen til Andrej Razumovsky i Randers Vinlaugh. Han taler dansk og er i øvrigt også kendt fra DR2’s temaaftener om vin.

I Danmark repræsenteres Alpamantas vine af Philipson Wine, og til smagningen vil også Jesper Kjær Drejer fra Philipson være tilstede. Han har sammen med Andrej lavet et spændende og  alsidigt program, som vil give et godt indtryk af de forskellige druetyper, der arbejdes med.

Smagningen vil afspejle, at Argentina er meget andet en Malbec, idet der vil være flere forskellige både røde og grønne druesorter på programmet.

Dette spændende internationale arrangement afholdes på den klassiske Randers restaurant ”TRONBORG”, som vil servere deres kendte carving buffet i form af forskellige stege med lækkert tilbehør.

Ja, der er lagt op til en aften helt i top med det ekstra touch, at winemakeren selv er tilstede.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 14. februar.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Champagnesmagning med Champaniac (3)

Torsdag den 21. marts 2019 kl. 19.00 hos Jutlander Bank på Østervold

Champagne er for de fleste lig med fest, luksus og kvalitetsvin. Boblerne i en Champagne stammer fra andengæringen i flasken. Denne form for andengæring, bliver kaldt for Champagne metoden – det korrekte navn er dog Méthode Classique.

Som de fleste ved, så kommer den ikoniske drik fra Champagne distriktet i Frankrig, lige omkring Reims og Epernay. De har eneret på navnet, så står der Champagne på etiketten, kan man være ganske sikker på, at det er en ægte Champagne.

Og så er Champagne i øjeblikket in … mere populært end nogensinde før og selv unge mennesker drikker champagne. Da vi samtidig i Randers har et lille eksklusivt importfirma af netop gode champagner, hvad er så mere naturligt end at lave en fuldstændig 100% champagnesmagning i Randers Vinlaugh? Bare en aften med den ikoniske drik.

Vi får således torsdag den 21. marts 2019 besøg af Jan og Carsten fra Champaniac og de vil guide os igennem et udvalg af deres champagnehuse. Champaniac er et lille firma, som Jan og Carsten driver på hobbybasis, men en alvorlig hobby, og de koncentrerer sig alene om helt små producenter i Champagne. Der finder man fantastisk kvalitet til overkommelige penge.

Den storslåede champagnesmagning afholdes hos Jutlander Bank. De har lovet at lægge lokaler til og sponsorere lidt mad til de boblende vine … og dermed bliver der jo ekstra penge til, at vi kommer til at smage nogle af de bedste champagner fra Champaniacs sortiment.

Kom med til en særlig bebrusende smagning i Randers Vinlaugh. 

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 14. marts.
Skriv ”Arr. 3 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb

Liv i en gammel tradition … medbring din egen vin til sæsonafslutningen på Bistroteket (4)

Torsdag den 25. april 2019 kl. 19.00 på Bistroteket

Det er jo altid bestyrelsen i Randers Vinlaugh, som bestemmer programmet og dermed også, hvilke vine vi smager til vores mange vinsmagninger. Det er selvfølgelig også vort job som bestyrelse.

Alligevel synes vi, at det er på tide en enkelt aften at genoplive en gammel tradition i Randers Vinlaugh … nemlig en sæsonafslutning som i gamle dage, hvor alle medlemmerne selv får mulighed for at medbringe nogle af deres yndlingsvine og dele dem med bordet.

Ikke siden april 2010 har vi gennemført den gamle tradition med, at laughets medlemmer selv skulle medbringe vin til maden, for at dele deres vinoplevelser med andre medlemmer. Og nu støver vi så – efter 9 år – traditionen af igen … men hvem er også bedre at dele vinoplevelser med end andre vin-nørder?

Men for at det skal være en rigtig sæsonafslutning, så skal der god mad på bordet. I 2010 blev afslutningen holdt på Skovbakken, men denne gang bliver det på Bistroteket, hvor vi skal igennem en 3-retters menu. Bistroteket kan ikke oplyse menuen endnu, da de også gerne vil overraske med en spændende sæsonpræget oplevelse på deres sædvanlige høje gastronomiske niveau.

Medbring derfor, hvad du gerne vil dele denne aften … vi foreslår en hvidvin og en rødvin, som du synes er noget helt særligt og du gerne vil dele med andre ved bordet. På den måde kommer vi formentlig til at smage noget overraskende og uventet.  

Vi håber, at du er med på at genoplive traditionen en aften i lag med andre gode medlemmer af Randers Vinlaugh …  det skal nok blive festligt, anderledes og en smule traditionsrigt. 

Medlemspris 400 kr. – gæster ikke muligt
Max 50 deltagere efter først til mølle princippet
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 18. april.
Skriv ”Arr. 4 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke