Alle indlæg af houlberg

Bordeaux vine i landlig idyl i Albæk ved laughets Bordeauxspecialist Bernt Nielsen

Temaet denne torsdag aften i november lød på venstre mod højre bred i Bordeaux eller med andre ord Medoc mod St. Emilion. 47 medlemmer fik en fantastisk aften, som var både informativ og velsmagende.

Med lidt god vilje kan man godt drage en sammenligning mellem at stå i Randers og kigge ud ad Randers Fjord mod Kattegat med Albæk på venstre bred og Uggelhuse på højre og overføre dette billede større målestok til Bordeaux by med kig ud ad Gironde floden mod Atlanterhavet med Haut Medoc på venstre bred og St. Emilion på højre bred.

Altså blot en geografisk sammenligning, for når det kommer til det væsentlige – vinene – hører en hver sammenligning op.

Velkomsten blev indledt med en markering af frigivelsen af Beaujolais Nouveau, som jo hvert år frigives 3. torsdag i november. Primeur vinen, vi smagte, var fra det anerkendte vinhus Joseph Drouhin i Beaune. Smagen af røde bær var fin og frugtig og var som sådan en god disponent for potentialet i den type vin.

Aftenens egentlig emne blev indledt, så også udelukkende hvidvins-drikkere blev tilgodeset med en Chateau Pierrail Prestige Blanc Bordeaux.

Bernt var som altid velforberedt og på hjemmebane både i Albæk og i vinene fra Bordeaux.

Selv om vinene er det væsentlige, er det spændende ved vinverdenen også de mange sidegevinster, der følger med. Bernt delte rundhåndet ud af disse samt sin viden om byen Bordeaux og området af samme navn.

Enhver vil få lyst til at besøge Bordeaux og nogle af turistmagneterne i byen, når de hører Bernts levende beskrivelser af det nye etablisement ”City du Vin”, promenaden med de mange restauranter og vinbarer eller ”Maison du Vin” – ja, det hele handler stort set om vin i Bordeaux, dog bør lige tilføjes den berømte børsbygning på Girondin pladsen.

Beskrivelsen af Medoc Marathon får også munden til at løbe i vand, hvis ikke den er tørret ud, inden man kommer til entrecoten, osten og grand cru vinene.

Bernt afslører også en stor interesse for det modsatte køn, idet han har gjort et grundigt research for at finde ud af, hvor mange poster der bestrides af kvinder på nogle af de kendte slotte. Et postulat (fra kvinder) siger, at kvinder er bedre til at smage, eller er det måske, fordi der ingen sønner var til at tage over på slottene.

Smagningen forløb med parvis test af vinene fra henholdsvis venstre og højre bred. Det var ikke en egentlig konkurrence men mere en konstatering af forskellen i smag pga. forskellig druesammensætning, jordbund, andre geografiske forskelle m.v.

Alligevel vil jeg ikke undlade for mit eget vedkommende nok at give et overraskende lille plus til St. Emilion siden. Måske mest grundet stor forskel i 1. sæt.

Alle vinene var gode og de fleste særdeles gode repræsentanter for de to områder – ikke underligt – da 3 af vinen var Cru Bourgeois og de resterende 6 var Grand Cru vine.

Alle vinene flot anskaffet af Bernt af mange forskellige kanaler i både ind- og udland. De smagte vine var:

 • Chateau Lamothe-Cissac 2010 Cru Bourgeois Haut Medoc
 • Chateau Ambe Tour Pourret 2015 Grand Cru St. Emilion
 • Chateau Magnol 2014 Cru Bourgeois Haut Medoc
 • Chateau Fonbel 2012 Grand Cru St. Emilion
 • Chateau Cantemerle 2012 Grand Cru Classé Haut Medoc
 • Chateau Corbin 2012 Grand cru St. Emilion
 • Chateau D’armailhac 2006 Grand cru Classé Haut Medoc
 • Chateau Franc Mayne 2015 Grand Cru Classé St. Emilion
 • Madvin: Chateau Fourcas-Dupre Cru Bourgeois Listrac-Medoc

Cateringfirmaet Nor/Event er Randers’ svar på gourmet take away. Indehaveren Kevin Pindstrup Nielsen havde til denne særlige aften leveret en herlig velsmagende  gourmet tapas-anretning, som var fint afpasset til aftenens vine.

Så BRAVO til Bernt – BRAVO til Bordeaux – BRAVO til Beaujolais – BRAVO til tapas i særklasse  –  og tak til alle der gjorde denne aften mulig i Albæks hyggelige forsamlingshus.

Som vanligt slutter vi også med lidt flere fotos fra aftenen.

Italiensk Italux smagning med masser af B’er på Skovbakken

Der var mange B’er i luften torsdag den 18. oktober 2018 på Restaurant Skovbakken, hvor 39 glade medlemmer af Randers Vinlaugh var mødt op til en italiensk aften med vinfirmaet Italux.

Og blandt bunker af berusende B’er var bl.a. berømte bidende Barolo, blodrød Barbaresco, bastant Barbera, blød, brunlig Brunello blandt blide Bianco basisvine og Brut brusende bobler.

Men et vigtigt B denne aften var dog også billig, for Italux drives mest på hobbybasis, hvorfor de kan holde nogle meget fornuftige priser på vinene. Og det var noget, som medlemmerne synes om, specielt også fordi, at vinene samtidig imponerede på kvalitet … eller sagt på anden vis, så var der virkelig smæk for skillingen.

Det skulle også senere på aften – vel hjulpet undervejs af en lille konkurrence – sætte gang i jydernes købelyst af de italienske vine.

Italux importerer nemlig også alene – som navnet helt korrekt indikerer – vine fra det italienske opland til det lille importfirmas adresse i Skanderborg. De er 6 ejere om foretagende og med interessen for vin som det vigtigste … ren hobby med nøgleordet Vino e Passione.

Denne aften var det fra Italux Lars og Michael, som skulle guide laughets medlemmer igennem aftenens program. Og selvom de ikke er professionelle i branchen, så lagde de godt ud med at sponsorere et lille glas mousserende Spumante og dertil endda lidt parmesanost … great combi og så var vi ligesom i gang.

Vi skulle derefter smage to hvidvine inden resten af aften stod på rødvine fra henholdsvis Abruzzo, Toscana og Piemonte, altså nogle af de B’erne. Samlet kom smageprogrammet til at se sådan her ud:

Jeg har – som vanligt – linket til de vine, som jeg tidligere har smagt og anmeldt samt anmeldelserne fra aftenen.

Samlet blev det en rigtig god og hyggelig aften med godt humør hos Italux Lars og Michael. Og specielt de røde vine fra Toscana og Piemonte lod til at falde i folks smag. 

Italux udloddede samtidig 3 x vinepræmier til lodtrækning mellem de vinbestillinger, som de modtog i løbet af aftenen.

Blandt vinderne var bl.a. Jørgen Jacobsen, som sammen med sin hustru var med for første gang i Randers Vinlaugh … ja faktisk var der denne gang 2 nye medlemmer med for første gang. 

Om vinpræmierne var trækplasteret, de gode vine eller de fornuftige priser … eller måske alle 3 faktorer, som spillede ind, skal jeg ikke kunne sige, men der blev vist bestilt flittigt med vine, som alle snart vil blive leveret til en samlet adresse i Randers. 

De bliver nemlig leveret til Jyske Bank, så laughets sekretær skriver rundt til medlemmerne, når vinene er modtaget og kan afhentes.

Efter de første 8 vine, så serverede Restaurant Skovbakken derefter en dejlig buffet med masser af lækkerier, bl.a. en lækker laks, oksekød samt andet godt.

Som madvin havde Italux valgt endnu et B … Barbera d’Alba Pozzo fra Reneta Corino og endda i to forskellige årgange 2013 og 2015, også et fint valg og passende til den gode mad. 

Sammenlagt en fornøjelig aften og stor tak til Italux for deres uhøjtidelige præsentation af deres dejlige vine. 

Down under med Frankland Estate og Propperiet på Café Jens Otto

Ved borde med rødternede duge og levende lys, under vasketøjssnoren med mormors store, hvide og nyvaskede underbukser var scenen sat til en hyggelig aften. Forude ventede endnu en smagning i Randers Vinlaugh, hvilket havde lokket 31 medlemmer ned på Café Jens Otto.

Temaet denne gang var australske vine fra alene ét vinhus, nemlig Frankland Estate. Det var også land tid siden, at sidst havde smagt vine fra landet Down Under, men i laughet er vi jo ligeglade med, hvor i verden vinen kommer fra, bare den smager godt.

Og da det netop også er holdningen hos Propperiet Vin Import, så havde vi hyret netop dem til at komme til den kronjyske hovedstad for at forestå en australsk smagning med Frankland Estate, som er et af deres vinhuse, der endda laver vine med et europæisk snit i kængurulandet.

Det var Claus Venning fra Propperiet Vin Import, som skulle præsentere os for vinene fra Frankland Estate, som blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988. Deres gård ligger på en plet, som er ganske velegnet til vinproduktion ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia.

Frankland Estate er bl.a. kendt for deres vine på Riesling … flere har endda sagt, at Frankland Estate laver Australiens bedste Riesling, hvilket vi hurtigt skulle smage.

Claus fortalte om vinhuset, viste en lille film fra Frankland Estate og præsentere os samlet for 11 vine … 9 i det ordinære smageprogram og 2 til sidst i en lille konkurrence. Det var vinene:

Blindsmagningskonkurrencen

Som vanligt skal jeg nok linke til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene i den kommende tid. Jeg var især imponeret af deres Riesling vine, som var så tørre, at de sagtens kunne forveksles med vine fra enten Tyskland eller Alsace.

Konkurrencen havde Claus lavet for at give lidt sjov og lidt ekstra … og gik helt kort ud på, at vi for sidste to vine skulle gætte land, vinhus, årgang og drue. 

Vi var flere, som ikke havde hørt efter … at vi denne aften alene skulle smage vine fra Frankland Estate, men det havde Lars Wilhelmsen, som derfor løb med sejren og en præmie på et par flasker vin. 

Café Jens Otto viste efter smagningen, at de ikke kun mestrer den hyggelige stemning, men også kan lave god mad, så vi fik en lille buffet med masser af lækkert kød, tilbehør og såmænd også dessert.  Samlet endnu en fin aften i Randers Vinlaugh.

Generalforsamling samt sommersmagning på Hotel Randers

Den gamle dame … det hæderkronede, traditionsrige Hotel Randers fra det herrens år 1856 dannede en smuk, stoisk og værdig ramme om Randers Vinlaughs første smagning i den nye sæson.

Vinsmagningen var lagt komplet i hænderne på hotellets restaurantchef René Poulsen, som selv tidligere har drevet vinforretning og derfor kapabel til at forestå en smagning for laughets 56 fremmødte medlemmer med temaet sommervine.

Der var måske en anelse sent på sæsonen, men måske alligevel ganske passende på det, som lignede årets sidste sommerdag. Forude ventede en spændende aften, så de mange vinglas funklede forventningsfuldt i Gauginsalen … både de høje, slanke og langbenede champagneglas og de mere robuste, arbejdsomme hvidvinsglas, som skulle anvendes til aftenens program af hvidvine og rosévine.

Efterårets første arrangement bestod samtidig også af årets generalforsamling. Den skulle afvikles på samme retskafne facon, som de tidligere år. Derfor havde formanden igen hyret advokat Palle Svendsen til at være dirigent, og han fik straks – efter en kort velkomst og et glas mousserende vin i glasset til alle – dirigentstokken samt en klokke, såfremt forsamlingen – stik imod forventning – ikke skulle opføre sig civiliseret.

Men det gjorde de 56 medlemmer nu helt skikkelige og eneste afvigelse fra det udsendte program var, at et af de opstillede nye bestyrelsesmedlemmer inden generalforsamlingen grundet arbejdspres havde trukket sit kandidatur … men det havde bestyrelsen løst inden aftenen ved bede Bernt tage en yderligere 2-års periode. Det havde han accepteret, selvom han egentlig havde planlagt at give stafetten videre.

Så det var alene Svend Pedersen, som blev godkendt som nyt medlem af bestyrelsen, mens laughets mangeårige kasserer Jens Faber stoppede i bestyrelsen efter lang, tro tjeneste, idet han følte, at det nu var tid til yngre kræfter. Formanden takkede Faber for det gode arbejde gennem mange, mange år i laughets bestyrelse, selvfølgelig med en lille gave som tak for indsatsen.

De sidste punkter på dagsordenen blev derefter hurtigt afsluttet, hvorefter René Poulsen overtog ordet og stod for præsentationen af aftenens sommervin, hvilket efter crémanten fra Knud Kjellerups burgundiske vinhus Albert Sounit bestod af 5 hvidvine samt 4 rosévine.

Samlet så programmet sådan her ud:

Som vanlig har vi linket til sekretærens beskrivelser og anmeldelser af vinene på Houlbergs Vinblog. Generelt var det et rigtigt fint program, og René Poulsen gjorde det fremragende … god viden om de enkelte vinhuse og de serverede vine.

Der var selvfølgelig – som altid – højdepunkter, hvor især de to Riesling vine var Mosel var helt formidable og uden tvivl aftenens helt store oplevelser sammen med Bandol rosévinen fra Otts slot Château Romassan og Burggartens rosé på Spätburgunder.

Midt i smageprogrammet, så havde køkkenet på det ærværdige hotel forberedt et stjerneskud, men ikke et traditionelt et af slagsen, men derimod et moderne dekonstrueret og på alle måder utraditionelt stjerneskud.

Det kom samtidig med den sidste af hvidvinene, en amerikansk Unoaked Chardonnay, inden det gik løs med rosévinene, hele 4 af slagsen – og som nævnt – med Bandol’en og den tyske Spätburgunder som de klart bedste.

Sammenlagt en flot aften og skøn start på den nye sæson. Vi slutter som vanligt med endnu et par billeder fra aftenen.

Sommervinsmagning og generalforsamling på byens nyrenoverede historiske hotel (1)

Torsdag den 23. august kl. 19.00 på Hotel Randers, Torvegade

Så skydes programmet i gang for efterårets smagninger – traditionen tro en generalforsamling, som ledsages af et glas Cremant de Bourgogne Prestige brut fra Albert Sounit, som danskeren Knud Kjellerup står bagved. Gauginsalen på Hotel Randers vil danne en værdig og hyggelig ramme for sæsonåbningen i vores traditionsrige Randers Vinlaugh.

Sommeren startede tidligt i år, måske slutter den sent med ”indian summer” – men sommer eller ej, så er det en kendsgerning, at rosé er både in og hip – ja, vinen passer perfekt til sol og sommer. Netop rosé er en del af smagningen denne august aften.

Markedet er oversvømmet af gode rose’er. Alsidige rosé vine, lavet på mange forskellige druesorter, som også kendetegner de forskellige smagsudtryk. Farven er også stærkt varierende lige fra helt lys til næsten mørk rød – afhængig af druesorten og ikke mindst skindkontakten under første del af gæringen.

Aftenens rosé-vine er lavet på forskellige druesorter og repræsenterer også 3 forskellige nationaliteter. Selvfølgelig slutter rosé-smagningen med en Bandol – noget af det ypperste inden for den genre.

Hvide vine er anden halvdel af aftenens tema. Disse vine er ikke udelukkende bestemt for sommer halvåret, selv om et glas køligt hvidvin på terrassen altid er skønt.

Vi har valgt en varieret vifte af både druesorter og områder. Meget forskellige vine med vidt forskellige smagsnoter. Klassiske hvidvine fra nogle af verdens bedste hvidvinsområder vil være repræsenteret, som f.eks. Erdener Treppchen grosses gewächs fra Mosel.

Rene Poulsen, restaurantchef på Hotel Randers, er tidligere vinhandler, og han har arrangeret og afholdt utallige vinsmagninger. Med denne baggrund vil han føre os verden rundt og kommentere disse liflige vine med masser af humør og historie.

Rene er også garant for at aftenens kulinariske indslag – et af de nye tiltag – på Hotel Randers, som vi tror falder i deltagernes smag. Nemlig det traditionelle dejlige stjerneskud serveret på en ny utraditionel måde a la Hotel Randers.

En international aften, hvor vi smager på dejlige liflige dråber fra Frankrig, Italien, Tyskland og USA fra områderne Bourgogne, Mosel, Friuli Venezia Giulia, Californien, Graves, Ahr, Abruzzo og Bandol akkompagneret af en vaskeægte dansk klassikker, Stjerneskuddet! En aften ”smuk som et stjerneskud”.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr.
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 16. august.
Skriv ”Arr. 1 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Dagsordenen er som følger:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning
 3. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent for 2019/2020
 5. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer:
  Leif Bundgaard, Bernt Nielsen og Jens Faber er på valg. Leif Bundgaard er villig til genvalg, mens både Bernt Nielsen og Jens Faber ikke ønsker genvalg. I stedet forslås Svend Pedersen og Søren Winding som nye bestyrelsesmedlemmer. De er begge villige til at indtræde i bestyrelsen.
 6. Valg af revisor og en suppleant: Mads Jørgen Knudsen er villig til genvalg som revisor, og suppleant Bent Just er også villig til genvalg.
 7. Behandling af indkomne forslag
 8. Eventuelt

Eventuelle forslag skal være formanden i hænde senest mandag den 23. juli 2018.

Under generalforsamlingen er laughet vært ved et glas mousserende vin.

For at deltage i og opnå stemmeret på generalforsamlingen skal kontingentet kr. 400,00 være indbetalt senest mandag den 23. juli 2018.

Husk proceduren fra sidste år !!! Kontingentet på 400 kr. indbetales direkte til Randers Vinlaughs konto; reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest mandag den 23. juli. Skriv ”kont. + dit navn” som reference ved indbetalingen.

LEIF BUNDGAARD – BERNT NIELSEN – JAN JØRGENSEN – ULRIK HOULBERG IVERSEN – JENS FABER

 

Australske Frankland Estate med Propperiet (2)

Torsdag den 20. september 2018 kl. 19.00 på Café Jens Otto

Den næste smagning i Randers Vinlaughs efterårsprogram er med Australien som tema og foregår hos Café Jens Otto, hvor vi har valgt Propperiet til at føre os igennem en særdeles spændende aften med skønne vine fra ”Down Under”

Propperiet A/S blev stiftet den 1. marts 2002 af Claus Venning og Jacob Ruby. ”Vi går op i hvad flasken indeholder. Vi er ligeglade med, hvor i verden vinen kommer fra, den skal bare smage godt”, dette er sagt med Propperiet´s egne ord.

Igennem de seneste årtier har man i Australien jagtet køligere områder til vindyrkning. De nye kølige områder gør det muligt at dyrke druer med mere syre og mindre sukker – og derved opnå bedre balance i vinen, hvilket giver mulighed for at dyrke andre sorter, som er mindre kendte fra Australien.

Til aftenens tema kommer alle vinene fra Frankland Estate, som blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988. Deres gård lå på en plet, som var ganske velegnet til vinproduktion. Vingården ligger ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia.

På daværende tidspunkt blev dalen mest brugt til oliven-dyrkning og fåreavl. Det milde klima giver en anden type vin, end man er vant til fra Australien. Men det er uden sidestykke den køligste og vådeste vindyrknings-region på det australske kontinent.

Hos Frankland Estate ønsker man, at vinene udtrykker, hvad naturen har bragt, mere end de udtrykker, hvad vinmageren er i stand til.

Så uanset om man er til super elegant Riesling, læskende lækker Chardonnay, forholdsvis let og elegant Cabernet, eller Shiraz i næsten europæisk stil, så kom selv og bedøm hos Cafe Jens Otto, hvor der med de rødternede duge og levende lys skabes en stemning af nostalgi og med hygge i højsædet.

Medlemspris 400 kr. – gæster 600 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 13. september.
Skriv ”Arr. 2 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke.

Vino e passione … italiensk smagning med Italux (3)

Torsdag den 18. oktober 2018 kl. 19.00 på Restaurant Skovbakken

De fleste vinnørder elsker italienske vine, for landet er et sandt mekka af forskellige og fantastisk vin. Navne som Barolo, Barbaresco, Barbera og Brunello får smilet frem hos de fleste, og landet producerer da også nogle af verdens bedste vine. Desværre bliver det dermed også tit rigtigt dyrt.

Imidlertid findes der importører, som har fundet små italienske perler, som ikke koster spidsen af en jetjager og én af disse er Italux i Skanderborg.

Dem har Randers Vinlaugh lokket til Randers for at lave en lille smagning, hvor vi smager en række vine fra hovedsagelig det nordlige Italien. Herunder selvfølgelig også Barolo, Barbaresco, Barbera og Brunello, men også andre små perler, fx lidt Montepulciano d’Abruzzo og fabelagtig Rosso di Montalcino m.m. Og så til priser, så vi alle kan være med.

Vi afholder smagningen på Restaurant Skovbakken, som også vil lave en lækker buffet til os … ikke den gamle, velkendte buffet, men en ekstraordinær af slagsen, som kan leve op til de 4 B’er … Barolo, Barbaresco, Barbera og Brunello.

Der er med andre ord lagt op til en aften med italiensk velsmag eller for at blive hos Italux’ nøgleord … vino e passione.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto;
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 11. oktober.
Skriv ”Arr. 3 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb

Bordeaux … Medoc mod Saint-Emilion, en battle mellem venstre og højre bred (4)

Torsdag den 15. november 2018 med busafgang kl. 18.30 fra Randershallen

Den sidste smagning i Randers Vinlaugh 2018 er vine fra et af de mest kendte vinområder, ikke blot i Europa, men i hele verden, nemlig Bordeaux. Området er beliggende i Sydfrankrig, omgiver byen af samme navn og er kæmpe stort. Der er talrige delområder, hvoraf nogle er berømte, andre mere ukendte. To af de mest omtalte i Danmark er Medoc og Saint Emilion, der er emnet for denne smagning.

Områderne er valgt, fordi de er forskellige i landskabet, jordbunden og druesammensætningen, ligesom vinklassifikationen er helt forskellig. Medoc er fladt med sandholdig, stenet/gruset jord med kalk i dybden. Druerne der dyrkes er Cabernet Sauvignon, Merlot, Carbernet Franc og Petit Verdot.

Vinen er Cabernet Sauvignon domineret og langtids holdbar. Klassifikationen (1855) er stationær og mere end 160 år gammel. De mest kendte slotte er Chateau Lafite og Mouton Rothschild, Chateau Latour og Chateau Margaux.

Saint Emilion er kuperet og med en del ler og kalksten. Druerne er Merlot og Carbernet Franc, der ikke har så stort tanninindhold, som Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen i Medoc.

Klassifikationen er varierende, idet den revideres hvert 10`ende år, hvor slotte kan ændre rang eller nye kommer til. De mest kendte slotte herfra er Chateau Ausone, Chateau Cheval Blanc og Chateau Pavie.

Vi skal smage 4 vine fra hvert område, disse serveres parvis, for at fremhæve forskelligheden.

Hvem kan være bedre til at styre dette battle end laughets egen Bernt Nielsen? På egen hjemmebane, nærmere bestemt Albæk Forsamlingshus, står han for årets sidste smagning.

Da Bernt har besluttet at udtræde af bestyrelsen i Randers Vinlaugh, bliver det samtidig det sidste arrangement, han er med i planlægningen af.

På den madmæssige front har vi allieret os med Norevent, som vil kreere lidt lækkert, som kan følge de klassiske vine til dørs, så der er med andre ord lagt op til en hyggelig aften i den gode smags tjeneste.

Bemærk, at der er bus fra Randershallen til Albæk.

Medlemspris 350 kr. – gæster 550 kr. 
Tilmelding sker via indbetaling af medlemsprisen på konto:
reg.nr. 7835 kontonr. 1161969 senest torsdag den 8. november.
Skriv ”Arr. 4 + dit navn” som reference ved indbetalingen.
Efter tilmeldingsfristen udløb refunderes indbetalt beløb ikke

Hos Vinpusheren med Pinot Noir i glasset

Den sidste vinsmagning i 1. halvår 2018 i Randers Vinlaugh var henlagt til Vinpusheren i Århusforstaden Højbjerg, hvor temaet stod på landskamp i Pinot Noir. Fantastisk tema.

Mærkelig nok var vi alene sølle 22 tilmeldte til arrangementet, så der var god plads i bussen, som hentede en flok forventningsfulde medlemmer.  

Og der var god grund til de høje forventninger, for de fleste kender jo Michael Poulsen … Vinpusheren, som tidligere har besøgt os i laughet. Han er lidenskabelig omkring vin, har stor viden og står derudover bag de velkendte kogebøger Vinpusheren I, II og III, hvor fokus – udover god mad – er centreret om vinene til maden.

Og denne gang skulle vi besøge Vinpusheren på hans hjemmebane, nemlig den gamle butik, der ligger i en smuk gammel gulstensbygning på Grimstolvej ved Højbjerg Torv.

Michael havde lovet af lave et spændende smageprogram med Pinot Noir i flere afskygninger. Det ville han supplere ved at gå i køkkenet, og servere tapas af gode råvarer, imens vinene smages, så der var med andre ord lagt op til en spændende aften.

Og planen blev eksekveret til punkt og prikke, hvilket bl.a. skete med et flot felt af vine på Pinot Noir. Sammenlagt så feltet af vine sådan her ud:

Som vanligt har jeg linket til mine beskrivelser og anmeldelser af de forskellige vine, som vi smagte i løbet af aftenen.

Michael Poulsen og hans flittige hjælper sørgede for, at vi fik en helt fantastisk aften. Vi fik løbende serveret små hapsere, charcuteri og lidt oste. Vi hørte om de forskellige vinhuse, og lidt om butikken, som vi også kiggede lidt efter i sømmene … og købte nogle små fristelser med hjem. 

La Rioja med Laudrup Vine på McAle

Randers Vinlaugh havde forleden besøg af Jens Andersen fra Laudrup Vin. Og med temaet La Rioja skulle vi igennem 9 vine fra de 3 vingårde  Artadi Cosecheros Alaveses – Bodagas Muga – Marqvès de Murrieta.

Vi lagde ud med Artadi Tempranillo 2016, en frisk vin med lidt skarp kant (for ung). Vinhuset er forholdsvis nyt og dyrker biodynamiske vine på 85 hektar i 3 forskellige områder med forskellige druer for at få maximum oplevelse af vinene.

Derefter gik vi over til at sammenligne Muga Reserve mod Marques de Murrieta Reserve, 2 dejlige vine, som havde lagret henholdsvis 24 måneder på fade og 12 måneder på flaske inden frigivelse mod først på ståltanke og derefter på fad. Begge dejlige vine, men man kunne godt sige vinen på ståltank havde en lidt skarpere kant end vinen, som havde ligget på fad hele modningen.

Derefter smagte vi Artadi Valdegines og La Poza de Ballestero som er deres topvin. Den havde stor fylde og var nok aftenens bedste vin, men dyr.

Så gik vi over til Marques de Murrietta Gran Reserve fra 2011, som havde ligget 24 måneder på fad og derefter 12 måneder på flaske inden den kom på markedet. En dejlig vin. Vingården 70 år gammel og høster druer fra 300 hektar.

Næste vin var Muga Prado Enea 2004, som havde ligget hele 48 måneder på fad og efterfølgende 36 måneder på flaske.  Den var fyldig, komplex og med lang smag.

Vi sluttede af med Marques de Murieta Dalmau 2013, der indeholdt 15% Cabernet.

Vinen til maden var en Muriel Reserve Finca de le Villa 2011 som smagte godt til først en kold suppe og efterfølgende kylling m/ris og tomat dressing som tilbehør.

I det hele  taget en godt aften i hyggelige omgivelser med positiv og god stemning.

Vi slutter som vanligt med en række fotos fra aftenen: